בטטה ודלעת אפויות

בטטה ודלעת אפויות – מתכון באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא. המתכון הוא להכנת שתי מנות כאשר כל מנה שווה מנת פחמימה + מנת שומן

דלעת ובטטה אפויים של חלי ממן צילום יחסי ציבור

מרכיבים

500 גרם דלעת

בטטה בגודל בינוני

בצל סגול בגודל בינוני פרוס דק

2  כפיות שמן זית

 3 שיני שום פרוסות

 מלח, פלפל שחור

אופן הכנה

מקלפים את הדלעת והבטטה וחותכים לפרוסות דקות.  

מאדים את הבצל הסגול והשום עם שמן הזית עד שהם משחימים קלות.

מערבבים את פרוסות הדלעת והבטטה עם הבצל המטוגן ומתבלים.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום בינוני כ- 40 דקות, רצוי לערבב לפחות פעמיים במהלך האפייה.

בעשר הדקות האחרונות מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עד להשחמה.

אפשר להוסיף לתערובת קישוא בגודל בינוני פרוס/גזר בגודל גדול פרוס/1-2 פלפלים פרוסים.

המתכון הוא 2 מנות כאשר כל מנה שווה מנת פחמימה + מנת שומן