בקיבוץ שמרת הממוקם בין עכו לנהריה, פועלת מזה כשנתיים מסעדת שותא. שותא אמנם הוא שם נפוץ לגבר גרוזיני, אך היא בעצם מנוהלת על ידי שתי נשים
לאה אוצ'רי ובלה חנן, שתי חברות טובות שהחליטו להפוך את המטבח למקצוע ופתחו את את המסעדה.
לאה אוצ'רי ובלה חנן, שתי חברות טובות שהחליטו להפוך את המטבח למקצוע ופתחו את את המסעדה.
שותא, (שם פופולארי לגבר גרוזיני), מעוצבת כמו בית גרוזיני טיפוסי אבל עם טוויסט אירופאי. הקירות צבועים בצבעים עזים, והחלל מורכב מאוסף אקלקטי של ריהוט עתיק ומשוחזר, כלים שעברו במשפחות של הבעלים מדור לדור, ותמונות משפחתיות.
בשותא יש אוכל גרוזיני אותנטי, בלי התאמות לחיך הישראלי. האוכל הגרוזיני הוא אוכל חם, מנחם ומלא בטעמים ריחות ובמרקמים. על המטבח אחראית בלה חנן, שמבלה בו מדי יום ועושה את האוכל הגרוזיני שלמדה מבית אמא וסבתא ושעובר מדור לדור. בבישול היא משתמשת בתבלינים ובחומרי גלם המיובאים מגרוזיה.
לקראת עונת החורף בלה מוסיפה לתפריט תבשילים גרוזינים חורפיים:
פארקי לוביו – תבשיל שעועית ירוקה טרייה, עגבניות, אורגנו טרי ופלפל אדום 36 שקלים
פארקי לוביו – תבשיל שעועית ירוקה טרייה, עגבניות, אורגנו טרי ופלפל אדום 36 שקלים
צ'אנחי- קדירת שוק טלה בבישול איטי עם חצילים ממולאים בעשבי תיבול, עגבניות ותפוחי אדמה 92 שקלים
חאליה- תבשיל כרעי עוף, תמר הינדי, בצל רימונים ועשבי תיבול 60 שקלים
תביליסורי – תבשיל קדרת עגל, יין אדום, שזיפים שחורים, דובדבנים 92 שקלים
קופאטי – נקניק עגל ביתי 250 גר' מטוגן בשמן זית 80 שקלים
חאליה- תבשיל כרעי עוף, תמר הינדי, בצל רימונים ועשבי תיבול 60 שקלים
תביליסורי – תבשיל קדרת עגל, יין אדום, שזיפים שחורים, דובדבנים 92 שקלים
קופאטי – נקניק עגל ביתי 250 גר' מטוגן בשמן זית 80 שקלים
המנות החורפיות מצטרפות למנות התפריט הייחודיות של שותא:
גאורגיה הקטנה: חינקאלי גבינות – כיסוני בצק ממולאים גבינה מוגש עם מטבל יוגורט ונענע (10 יח) 45 שקלים
חאצ'פורי איספאנאחיס – מאפה בצק במילוי תרד ו- 4 סוגי גבינות 46 שקלים
לובואניס כאדה – מאפה בצק במילוי שעועית אדומה פיקנטית 44 שקלים
קארטופיליס כאדה – מאפה במילוי פטריות ובצל 42 שקלים
סוקו – פיטריות בחמאה, גבינת סולוגוני, מוקרם בתנור 38 שקלים
חינקאלי בשר – כיסוני בצק במילוי בשר עגל טחון 48 שקלים (5 כיסונים) / 29 שקלים (3 כיסונים)
צ'יבורקי סהרוני בצק פריך במילוי בשר עגל טחון פיקנטי 52/34 שקלים
טולמה – עלי גפן במילוי גבינת עיזים , מטבל יוגורט ונענע 38 שקלים
באדריג'אני – חציל מטוגן עם ממרח טפנד אגוזים, בצל, שום, כוסברה, סלרי, חומץ הדרים 36 שקלים
חאצ'פורי איספאנאחיס – מאפה בצק במילוי תרד ו- 4 סוגי גבינות 46 שקלים
לובואניס כאדה – מאפה בצק במילוי שעועית אדומה פיקנטית 44 שקלים
קארטופיליס כאדה – מאפה במילוי פטריות ובצל 42 שקלים
סוקו – פיטריות בחמאה, גבינת סולוגוני, מוקרם בתנור 38 שקלים
חינקאלי בשר – כיסוני בצק במילוי בשר עגל טחון 48 שקלים (5 כיסונים) / 29 שקלים (3 כיסונים)
צ'יבורקי סהרוני בצק פריך במילוי בשר עגל טחון פיקנטי 52/34 שקלים
טולמה – עלי גפן במילוי גבינת עיזים , מטבל יוגורט ונענע 38 שקלים
באדריג'אני – חציל מטוגן עם ממרח טפנד אגוזים, בצל, שום, כוסברה, סלרי, חומץ הדרים 36 שקלים
סלט שותא – סלרי קצוץ, בצל ירוק, בוטנים, פטרוזיליה, ברוטב דבש וחרדל 25 שקלים
אג'פסאנדלי – (חורף) סלט ירקות חם, תפוח אדמה, גזר, חצילים, עגבניות 28 שקלים
סלט לוביו – שעועית שחורה, אגוזים, בצל סגול גמבה אדומה, סלרי, שום 28 שקלים
סלט ״תמרה״- בורגול, חמוציות, פטרוזיליה, גמבה בצל סגול 28 שקלים.
אג'פסאנדלי – (חורף) סלט ירקות חם, תפוח אדמה, גזר, חצילים, עגבניות 28 שקלים
סלט לוביו – שעועית שחורה, אגוזים, בצל סגול גמבה אדומה, סלרי, שום 28 שקלים
סלט ״תמרה״- בורגול, חמוציות, פטרוזיליה, גמבה בצל סגול 28 שקלים.
עיקריות: קאטלטי קבבונים מבשר עגל טחון על שיפוד מתכת, בצל סגול, קינמון, פטרוזיליה 70 שקלים
טאבאקה – עופיון בצליה גאורגית ומרינדת עישבי תיבול 86 / 66 שקלים.
טאבאקה – עופיון בצליה גאורגית ומרינדת עישבי תיבול 86 / 66 שקלים.
קינוחים
באלישווילי – כיסונים ממולאים בדובדבנים, מוקפצים בחמאה ברוטב דובדבנים 36 שקלים
צ'ורצ'חלה – אגוזי מלך מצופים ברפרפת יין ענבים ביתית 29 שקלים
וואשליאני- מאפה תפוחי עץ 36 שקלים
באלישווילי – כיסונים ממולאים בדובדבנים, מוקפצים בחמאה ברוטב דובדבנים 36 שקלים
צ'ורצ'חלה – אגוזי מלך מצופים ברפרפת יין ענבים ביתית 29 שקלים
וואשליאני- מאפה תפוחי עץ 36 שקלים
קיבוץ שמרת, כביש עכו-נהריה
04-8219698 , 04-8219208
ג'-ו' 18:00 עד אחרון הסועדים , שבת 13:00- עד אחרון הסועדים
04-8219698 , 04-8219208
ג'-ו' 18:00 עד אחרון הסועדים , שבת 13:00- עד אחרון הסועדים