חברת אחוה מגישה לרגל יום העצמאות מתכון להכנת שיפודי כרוב ברוטב טחינה. השיפודים מגיעים בשני צבעים עם רוטב טחינה בסגנון אסיאתי, הנצלים על המנגל או בתנור.
מצרכים (ל-4 שיפודים)
1/2 כרוב אדום
1/2 כרוב לבן
1/4 כוס שמן זית
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה גולמית מסורתית של אחוה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 פיסת ג׳ינג׳ר (כ-1 ס״מ)
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/4 לימון ליים סחוט למיץ
1 כוס מים קרים
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות (או מנגל).
חותכים את הכרוב האדום והלבן לאורכו ולרוחבו לקבלת קוביות.
משפדים את הקוביות על שיפוד ברזל ומברישים בשמן זית.
מניחים על המנגל או מכניסים לתנור למשך כ- 20 דקות עד ששולי הכרוב נצרבים קלות.
מכינים את הרוטב: מערבבים את רכיבי הרוטב ומוסיפים מים עד לקבלת רוטב במרקם של טחינה.
מניחים את השיפודים על צלחת הגשה, מזלפים מעל רוטב טחינה ומגישים.