פילה דג בקראסט שקדים וטחינה

מתכון להכנת פילה דג בקראסט שקדים וטחינה. פילה דג בטעמים של טחינה ולימון, מקושט בקראסט שקדים. המתכון קל להכנה ומתאים להגשה כמנה ראשונה בליל הסדר ובכל ימות החג להנאת המשפחה.

פילה דג בקראסט שקדים וטחינה של אחוה צילום הדס ניצן
פילה דג בקראסט שקדים וטחינה של אחוה צילום הדס ניצן

מצרכים (ל-4 מנות)

4 פילה דג לברק

תערובת הטחינה

חצי כוס טחינה גולמית מסורתית של "אחוה"
חצי לימון סחוט למיץ לימון

חצי כפית מלח דק

קראסט שקדים

100 גרם פרוסות שקדים

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כפית קליפת לימון מגורדת

חצי כפית מלח דק

רבע כפית סומק

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה

מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מערבבים בקערה טחינה גולמית, מיץ לימון ומלח למשחה סמיכה.

בקערה אחרת מערבבים שקדים, פטרוזיליה קצוצה, גרידת לימון ומתבלים במלח וסומק.

מניחים את הדגים בתבנית כשהעור כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

מורחים את הדגים בחצי מכמות הטחינה, מסדרים מעל את פרוסות השקדים ומהדקים.

אופים בתנור למשך 10-12 דקות עד שהשקדים זהובים והדגים מוכנים.

בצלחת הגשה מוזגים 2 כפות מהטחינה, מניחים מעל את הדג, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.