עגבניית מגי פותחה במשך שש שנות שיתוף פעולה בין חברת הזרע לבין הפקולטה לחקלאות, בהובלת ד"ר גדי בן אוליאל. הפיתוח התבסס על הכלאה מסורתית של זני עגבניות מובחרים, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן. מתכון להכנת עגבניות ממולאות בבורגול ועשבי תיבול.
מרכיבים
8 עגבניות מגי
250 גרם בורגול גס
50 גרם צנוברים קלויים
50 גרם חמוציות
צרור קטן פטרוזיליה קצוצה
צרור קטן כוסברה קצוצה
צרור קטן נענע קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
לימון טרי
הוראות הכנה
הכנת העגבניות
מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית.
הכנת המילוי
משרים את הבורגול במים רותחים למשך כ-10 דקות.
מסננים את הבורגול ומערבבים בקערה יחד עם הצנוברים הקלויים, החמוציות, עשבי התיבול והתבלינים.
מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
אפייה
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
ממלאים את העגבניות בתערובת הבורגול.
אופים למשך כחצי שעה עד שהעגבניות מזהיבות
הגשה
מגישים חם, בליווי סלט יווני או סלט ירוק לבחירה.