עגבניות ממולאות בבורגול ועשבי תיבול

עגבניית מגי פותחה במשך שש שנות שיתוף פעולה בין חברת הזרע לבין הפקולטה לחקלאות, בהובלת ד"ר גדי בן אוליאל. הפיתוח התבסס על הכלאה מסורתית של זני עגבניות מובחרים, תוך בחירת התכונות המיטביות של כל זן. מתכון להכנת עגבניות ממולאות בבורגול ועשבי תיבול.

עגבניות ממולאות צילום Pixabay
עגבניות ממולאות צילום Pixabay

מרכיבים

 8 עגבניות מגי

250 גרם בורגול גס

50 גרם צנוברים קלויים

50 גרם חמוציות

צרור קטן פטרוזיליה קצוצה

צרור קטן כוסברה קצוצה

צרור קטן נענע קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

לימון טרי

הוראות הכנה

הכנת העגבניות
מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית ומניחים בתבנית משומנת בשמן זית.

הכנת המילוי
משרים את הבורגול במים רותחים למשך כ-10 דקות.
 מסננים את הבורגול ומערבבים בקערה יחד עם הצנוברים הקלויים, החמוציות, עשבי התיבול והתבלינים.
מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

אפייה

מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
ממלאים את העגבניות בתערובת הבורגול.
אופים למשך כחצי שעה עד שהעגבניות מזהיבות

הגשה
מגישים חם, בליווי סלט יווני או סלט ירוק לבחירה.