לעוגיות ביסקוטי האיטלקיות גרסאות רבות. ביסקוטי באיטלקית זה ״אפוי פעמים״ כי את העוגיה אופים פעמיים. ביסקוטי פירות יבשים הן עוגיות שנחשבות קלות להכנה והמרכיבים גמישים מאוד, ניתן להכין אותם עם המצרכים שיש בבית ואפשר להכין אותם לפי מה שאוהבים, כמו: להפחית סוכר, לשלב קמח מלא, לשלב פירות יבשים שונים ועוד.
את גרסאת הביסקוטי לשולחן טו בשבט, או בכלל לאירוח בבית במהלך כל השנה, שידרגה הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, שרית גז, שמציעה מתכון קל שינצל את כל שאריות הפירות היבשים, האגוזים והשקדים שיש בבית.
מצרכים
כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח
חצי כפית אפיה
רבע כפית מלח
2 ביצים
100 גר חמאה
חצי כפית מחית וניל
50 גרם משמש חתוך לקוביות
50 גרם תאנים חתוכים
50 גרם חמוציות
100 גרם שקדים טבעיים
אופן ההכנה
לערבב במיקסר גיטרה את כל החומרים
להוסיף את הפירות מיובשים והשקדים
ליצור גלילים לאפות ב 180 מעלות 25-30 דקות
לקרר ולחתוך לבסקוטים
לסדר בתבנית ולהחזיר לאפייה ב-150 מעלות ל-10 דקות