פאי ברי ואגסים עם נגיעות דבש וטימין

מתכון להכנת פאי ברי ואגסים עם נגיעות דבש וטימין באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

פאי ברי ואגסים עם נגיעות דבש וטימין צילום Teka Studio
פאי ברי ואגסים עם נגיעות דבש וטימין צילום Teka Studio

מרכיבים

2 אגסים

גבינת ברי

100 גרם חמוציות מיובשות

100 גרם פיסטוק

10-12 דפי בצק פילו

50 גרם חמאה מומסת

דבש

טימין טרי

אופן הכנה

שוטפים ופורסים את האגסים הלא קלופים לפרוסות דקות, וחוצים כל פרוסה לחצי.

פורסים גם את גבינת הברי, וקוצצים את הפיסטוקים והחמוציות לפירורים בינוניים-קטנים.

מקפלים דף פילו אחד, מקמטים אותו לצורת אקורדיון ומניחים אותו בתבנית תנור ששומנה קודם לכן.

חוזרים על הפעולה עם כל דף פילו עד שתחתית המגש מתמלאת.

מברישים את דפי הפילו בחמאה מומסת.

מניחים את פרוסות האגס והברי בין קפלי הבצק, ומפזרים את פירורי הפיסטוקים והחמוציות מעל.

אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות.

מוציאים מהתנור ומגישים עם טימין טרי ודבש מעל.