קונכיות תפוחים וקרמל

מתכון להכנת קונכיות תפוחים וקרמל באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

קונכיות תפוחים וקרמל צילום Teka Studio
קונכיות תפוחים וקרמל צילום Teka Studio

מרכיבים לתפוחים המקורמלים

3-4 תפוחים ירוקים

חצי כוס סוכר חום

1/2 כפית קינמון

מרכיבים לטורטיות

2 טורטיות גדולות מחיטה מלאה

3 כפות מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר

3 כפות סוכר חום

1 כפית קינמון

מרכיבים למילוי ולקישוט המסקרפונה

150 גרם גבינת מסקרפונה טבעונית (או רגילה)

3 כפות יוגורט יווני טבעוני (או רגילה)

טימין לקישוט

אופן הכנה

קולפים, מוציאים את הליבה וחותכים את התפוחים לקוביות.

מבשלים סוכר במחבת על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתקרמל.

מוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון למחבת ומבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך רבע שעה.

מעבירים את התערובת לכלי זכוכיות ומצננים במקרר.

בינתיים מכינים את הטורטיות: באמצעות רינג מתכת קורצים עיגולים קטנים מהטורטיות.

מערבבים מרגרינה בטעם חמאה, סוכר וקינמון בקערה ומברישים את עיגולי הטורטיות בתערובת.

מניחים את עיגולי הטורטיות על רשת התנור כשהן הפוכות ומקופלות על הרשת.

אופים במצב טיגון אוויר חם ב-200 מעלות צלזיוס למשך 8-10 דקות.

מצננים מעט את קונכיות הטורטיות כדי לשמור על צורתן.

הופכים אותן וממלאים בגבינת מסקרפונה שמעורבבת עם יוגורט יווני.

למעלה מניחים מתערובת התפוחים.

מקשטים בעלי טימין, ומגישים.