המתכונאים של Beko – המותג הבינלאומי למוצרי חשמל לבית מציעים חלופות טעימות לקציצת הבשר עבור מי שלא אוכלים בשר ועדיין רוצים ליהנות מהמבורגר עסיסי, טעים ואיכותי. לפניכם מתכון להכנת המבורגר שעועית שחורה.
יום ההמבורגר הבינלאומי שמצוין ב-28.5, נחשב ליום חג בארצות הברית, יבשת ההמבורגרים, אבל נחגג ברחבי העולם וכמובן גם בישראל. אחד המאכלים הכי פופולריים, עבר שינוי בשנים האחרונות. הקציצה בלחמנייה בליווי חסה, עגבנייה, מיונז וקטשופ, עדיין נחשבת לאחד מהמאכלים הפופולאריים במאה האחרונה, אבל אי אפשר להתעלם מהעבודה שההמבורגר עבר שינוי והתאים את עצמו גם למי שפחות מתחבר לבשר.
מצרכים
500 גרם שעועית שחורה מבושלת ושטופה
50 גרם שמן צמחי
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 פלפל ירוק גדול חתוך דק
3 שיני שום כתושות
100 גרם אגוזי קשיו קלויים
120 גרם גבינת פטה מפוררת או גבינת קוטג'
1 ביצה
90 גרם פירורי לחם
מלח ופלפל גרוס
גבינה לפי הטעם, למשל צ'דר או גבינה שוויצרית
4-6 לחמניות המבורגר מחיטה מלאה
רטבים לפי הטעם: קטשופ, מיונז, ברביקיו
תוספות לפי הטעם: למשל חסה, בצל, מלפפון חמוץ
אופן ההכנה
מחממים מחבת עם 2 כפות שמן
מוסיפים בצל, פלפל ירוק ושום ומטגנים במשך 5 דקות
מעבירים את התערובת לקערה גדולה
גורסים את אגוזי הקשיו במעבד מזון
מוסיפים את אגוזי הקשיו הגרוסים לתערובת
שמים את השעועית במעבד המזון ומפעילים בפולסים עד שהשעועית קצוצה
מעבירים לקערת התערובת ומערבבים בעדינות לאיחוד מלא
מוסיפים ביצה ופרורי לחם, מתבלים ומערבבים
יוצרים 6-8 קציצות מתערובת השעועית
מחממים כפית שמן במחבת בחום בינוני, צולים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים
מעבירים ללחמנייה, מוסיפים גבינה ותוספות לפי הטעם.