קיש ירקות וגבינות

מתכון להכנת קיש ירקות וגבינות שמביא הרבה צבעוניות לשולחן מאת משק תמם גבע כרמל

קיש ירקות וגבינות צילום יחצ לימור כרסנטי
קיש ירקות וגבינות צילום יחצ לימור כרסנטי

מתכון לתבנית קיש בקוטר 28 ס"מ

מצרכים לבצק

150 גרם קמח

80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה טרופה

1/2 כפית מלח

מצרכים למלית

1 ברוקולי טרי, מפורק

2 גזרים טריים, חתוכים לקוביות 

2 תפוחי אדמה טריים, חתוכים לקוביות 

בצל טרי חתוך גס

2  שמן זית

2 ביצים

1 מיכל שמנת לבישול 10%

100 גרם גבינת פרמז'ן (או כל גבינה צהובה שאוהבים) מגורדת

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: חותכים את החמאה לקוביות קטנות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים רק עד שנוצר בצק שמתגבש סביב וו הלישה או עד שנוצרים פירורים גדולים והחמאה נעלמת. אם הבצק יבש מדי אפשר להוסיף 1-2 כפות מים.

מגבשים לבצק אחיד, משטחים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים מעט לקירור.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב, לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ.

מרפדים תבנית קיש בבצק, מקפידים ליצור זווית של 90 מעלות בין הדפנות לתחתית ונפטרים מעודפי בצק במידה ויש.

מחוררים עם מזלג ומעבירים למקרר.

מחממים את התנור ל-180 מעלות.

מטגנים את הבצל במחבת עם שמן זית עד להזהבה.

חולטים את הברוקולי, הגזר והתפו"א במים עד שהירקות מקבלים מרקם רך, מסננים ומניחים מעל הבצק

טורפים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה והחלב בקערה עד לקבלת תערובת אחידה ושופכים מעל עד לכיסוי, אבל לא עד לקצה.

אופים במשך כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מצננים מעט ומגישים.