תאגיד המזון האירופי Upfield המתמחה בייצור מוצרים מהצומח ובפרט במוצרים לאפייה ובישול, מוציא גירסה חדשה של תחליף החמאה של מזולה. תהליך זה כולל שילוב של שמנים איכותיים בהם פשתן, חמניות וקנולה המעניקים לצרכנים אפשרות להנות ממוצר זהה בשימושיו לחמאה אך בפועל עשוי 100 אחוז מהצומח, דבר המעיד על איכותו ועל התאמתו לסטנדרטים של שנת 2021 הכוללת מהפכה של ממש בכל תהליכי הייצור והצריכה של הציבור.
על פי החברה, מזולה הינה ללא כולסטרול וכוללת שומן טראנס הנמוך מ-0.6 אחוז ב-100 גרם בעוד שבחמאה יש עד פי ארבעה (ב-100 גרם יש 2 גרם).
Mazola החדשה הינה ללא חומרים משמרים וללא שומנים מוקשים. תחליף החמאה של מזולה מאושר על ידי ארגון VEGAN FRIENDLY ובעל תו כשרות ליימות השנה – הבד״צ העדה החרדית ובהשגחת הרבנות הראשית לישראל.
תחליף החמאה של מזולה משווק בשני סגנונות בהם בריקים לאפיה ובישול בעלות של 6.90 שקלים וממרח בטעמים חמאה ובטעם טבעי בעלות של 8 שקלים ברשתות השיווק הנבחרות.
ולמה תחליף חמאה? אורנה בקר, מנכ"לית אפפילד בישראל מסבירה: "העולם משתנה ויותר צרכנים מעדיפים לשלב בתזונה שלהם מוצרים מבוססים מהצומח עם שמנים איכותיים יותר בין אם בגלל סיבות אלרגיה, בריאות או אידיולוגיה. כיוון שאפפילד שמה דגש על ייצור מוצרים בעלי רכיבים מזינים יותר תוך התחשבות בסביבה ובאופן כללי מחזיקה באג'נדה ירוקה וחברתית ובה החברה חתומה על שבועת "אפס רעב" בהובלת הברית העולמית לשיפור התזונה (GAIN), הוצאנו מהמוצרים הללו את השומן המוקשה והעשרנו אותם בחומרי גלם איכותיים ומזינים יותר, דבר שהוריד את כמות השומן במוצר ולכן הוא נחשב תחליף לחמאה ולא סתם, אלא פרימיום".
אפפילד היא היצרנית מספר אחת בעולם של ממרחים וגבינות צמחיים עם מעל ל-100 מותגים ברחבי העולם, ביניהם מותגים בינלאומיים כדוגמת מזולה, פלורה, בלובנד ו-ויולייף. המטה המרכזי של החברה ממוקם באמסטרדם שבהולנד, ממנו היא משווקת את מוצריה ללא פחות מ- 95 מדינות ברחבי העולם עם 15 מרכזי ייצור שפרושים על גבי כדור הארץ.
בחברת אפפילד עובדים מעל ל- 4,200 עובדים ומאז הקמתה ב-1871.