פילה סלמון עם סלק, צנוברים, שמנת חמוצה, חזרת ובלסמי מיושן
סלמון אפוי, שמנת חמוצה, חזרת, סלקים ובלסמי – פילה סלמון עם סלק. אם היינו יכולים לחגוג את ראש השנה באיטליה, אנחנו כמעט בטוחים שככה הוא היה נראה.
השנה אין חו"ל באופק אבל אין סיבה לא להכין את המנה החגיגית והטעימה.
באדיבות רשת Buy The Way
מתכון ל 4-6 סועדים
חומרים
4-6 פילה סלמון נקי מעצמות ביו 150-200 גרם כל פילה
1 שקית סלקים מבושלים בוואקום חתוכים לקוביות 2*2
1 בצל סגול חתוך לשמיניות לאורכו
1 כף צנוברים קלויים במלח
2 כפות חומץ בלסמי בן 10 שנים
1 מיכל שמנת חמוצה 15%
2 כפות חזרת לבנה בחומץ
1 כפית שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מסדרים את הבצל הסגול החתוך בתוך כלי חסין חום גדול, בשכבה אחת.
מתבלים עם מלח ופלפל שחור גרוס ואופים כ-30 דקות עד שהבצל חרוך אבל לא שרוף.
מוציאים מהתנור ומכסים את הכלי עם מכסה כדי ליצור אדים.
מניחים את הכלי בטמפרטורת החדר לרבע שעה. אחרי רבע שעה, מוסיפים לבצל את הסלקים והצנוברים, מוסיפים את הבלסמי המיושן ומערבבים.
מתבלים את הדגים עם מלח ומניחים אותם על הירקות עם העור כלפי מעלה.
מכניסים לתנור לרבע שעה, ללא כיסוי. בזמן שהדגים בתנור, מערבבים יחד את השמנת החמוצה עם החזרת והשמיר ושומרים בצד.
כשהדגים מוכנים, מגישים למרכז השולחן עם השמנת החמוצה בצד.
אודות רשת Buy The Way
רשת Buy the Way היא בבעלות משפחתית ולמעלה מ-2 עשורים המקום הוא בית ללקוחות ותיקים מכל הגילאים, מקום למשפחות שרוצות לעבור "על הדרך" בסופי השבוע, פגישות עבודה המתנהלות במקום וכמובן פגישות חברתיות.
כל המוצרים והמנות ברשת הם מעשי ידי שף, כאשר כל מוצרי המזון נאפים במפעל הרשת.
לקבוצה 3 סניפים: צומת רעננה מרכז, כפר סבא הירוקה ושדה אליעזר בצפון