חברת הפודטק הישראלית, רידיפיין מיט ((Redefine Meat), שהשיקה בחודש יולי סדרת מוצרי 'בשר-חדש' טחון משיקה נתח שלם של תחליף בשר מהצומח – נתחי 'בשר-חדש' דמויי פלאנק בסגנון בקר וטלה. השקת הנתחים, שעד היום נחשבה לבלתי אפשרית טכנולוגית, תתרחש במסגרת אירוע גלובלי בארבע ערים במקביל: לונדון, אמסטרדם, ברלין ותל אביב ובהובלתם של שפים מובילים בעלי מוניטין בינלאומי.
החברה, שפונה בעיקר לקהל אוכלי הבשר המעוניינים להפחית בכמות צריכת בשר, מייצרת 'בשר-חדש', המבוסס על רכיבים מן הצומח בלבד. נתחי ה-'בשר-חדש' של רידיפיין מיט פותחו באמצעות מגוון טכנולוגיות מתקדמות וחדשניות (המוגנות ב-10 פטנטים) בהן גם הדפסת תלת מימדית ליצירת מרקם, טעם והתנהגות בישול אשר על פי החברה זהה לבשר מן החי.
השקת נתח שלם של תחליף בשר מהצומח מגיעה לאחר 3.5 שנים של עבודת מחקר ופיתוח מאומצת, ולצד משוב מתמשך שהתקבל לכל אורך הדרך משפים, מומחי בשר ואנשי קולינריה נבחרים, בדרך להפוך לחברת הבשר הגדולה בעולם.
רידיפיין מיט משיקה נתחי בשר שלמים ברמת פרימיום המיטיבים עם הסביבה ועם בעלי החיים. השקה זו צפויה לגשר על הפערים הקיימים כיום בשוק, המונעים אימוץ רחב יותר של מפחיתי בשר שאינם נהנים ממגוון מספק ואיכותי. בנוסף, השקת הנתחים היא בשורה עבור שפים של מסעדות עילית, שעתה יוכלו להציע גיוון קולינרי ראשון מסוגו, על ידי שילוב נתחי בשר פרימיום טבעוניים וכשרים על בסיס רכיבים מן הצומח, בתפריטי המסעדות שלהם בישראל וכן במסעדות מובילות ומעוטרות כוכבי מישלן באירופה.
הראשונה בישראל שתגיש את הנתחים היא קבוצת המסעדות R2M (קופי בר, הוטל מונטיפיורי, הרצל 16) ואילו באירופה נרשמו כבר עשרות מסעדות יוקרה שיתחילו להגיש את הנתחים עד סוף השנה.
נתחי 'בשר-חדש' של רידיפיין מיט מצטרפים לסדרת המוצרים הטחונים של החברה שהושקו רק ביולי 2021 בישראל וכוללים: המבורגר, נקניקיה, קבב 'טלה', סיגרים ובשר טחון. סדרת מוצרים אלו כבר מככבים בשלל מנות שף וב-150 מסעדות ברחבי ישראל. כעת יושקו המוצרים גם באירופה (גרמניה, הולנד ובריטניה) זאת לצד השקת הנתחים.
בחודשים האחרונים זכו מוצרי 'הבשר החדש', לרבות הנתחים, לאהדה רבה בקרב שפים מעוטרי כוכבי מישלן ברחבי העולם. בין השפים גם השף הבריטי האגדי, מרקו פייר ווייט, שהיה השף הצעיר ביותר שזכה בשלושה כוכבי מישלן ויוביל את אירוע ההשקה הגלובלי בלונדון. לדברי השף:"כשטעמתי לראשונה את המוצרים של רידיפיין מיט, לא האמנתי שזה לא בשר מן החי. כבר היום ברור שכולנו צריכים לצרוך פחות בשר מן החי, אבל המציאות היא שעד עכשיו שוק תחליפי בשר לא היה מספיק מגוון וטעים בכדי להשתלב בתפריטים של המסעדות שלנו. מוצרי ה-'בשר-החדש' של רידיפיין מיט מעוררי השראה- הם מטיבים עם הסביבה ומעניקים את הצרכים התזונתיים הנדרשים מבשר, ללא הצורך להתפשר על המרקם והטעם".
בנוסף לשף מרקו פייר וויט, גם השפים מעוטרי כוכבי מישלן Joachim Gerner ו-Ron Blaau וכן השף הישראלי המוערך שחף שבתאי יובילו את אירוע ההשקה הגלובלי במדינותיהם.
לדברי אשחר בן שיטרית, מנכ"ל ומייסד שותף של Redefine Meat: "אנו מציגים נתחים בטעם ובמרקם שהפתיעו את השפים המובילים בעולם, ויש לנו את היכולות הטכנולוגיות הייחודיות לייצר כל נתח שהפרה יודעת להציע. בזכות המשך שיתוף הפעולה ההדוק שלנו עם אנשי קולינריה מובילים, אנו מתכננים להאיץ את השקת המוצרים שלנו באירופה ולאחר מכן בארה"ב ואסיה, ובהמשך להתרחב גם לשוק הקמעונאי. בשבועות האחרונים ראינו את מנהיגי העולם מתכנסים בגלזגו כדי להתחייב ולטפל במשבר האקלים ומכריזים על יעדים משמעותיים כגון הפסקת כריתת יערות הגשם עד שנת 2030. כדי שיעד חשוב זה יושג, נדרשת ירידה דרמטית בכמות הפרות המגודלות עבור מאכל ועל כן, בצריכת כמות הבשר שאנו אוכלים. אנחנו, כאוהבי בשר, מתמקדים במעשים ולא בדיבורים, ומביאים את ההבטחה שלנו למטבחים של שפים מובילים בארץ ובעולם היום, ולא ב-2030. כדי לגרום לשינוי המתבקש, הצלחנו לגשר על הפער, לייצר נתחים טעימים שייסייעו לאוהבי הבשר לצרוך 'בשר-חדש' תוך הנאה מירבית ומבלי להתפשר”.
השף שחף שבתאי, שנבחר להוביל את האירוע הגלובלי בתל אביב, ציין: "רידיפיין מיט יצרו חומר גלם המאפשר לי ולכלל קהילת השפים בעולם, אפשרות ליצור ולחלום. 'בשר-חדש' של רידיפיין מיט הוא חומר גלם שפותח אופקים, פורץ גבולות ומאפשר לי לבשל לכולם- לצמחונים, לטבעונים, לשומרי כשרות ועוד- זאת מבלי להתחשב במחסומים או מגבלות, בשלל טכניקות של צלייה, גריל או בישול ארוך. זהו כבוד גדול עבורי להיות חלק מקבוצת שפים עילית ומצומצמת אשר זוכה להיות זו שמביאה בשורה כזו מהפכנית לעולם. הכבוד הוא לי לחלוק את האירוע עם שפים מכובדים אלו".
למידע נוסף: www.redefinemeat.com