מרק אספרגוס

מרק אספרגוס – המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

מרק אספרגוס_קרדיט Teka Studio
מרק אספרגוס צילום: Teka Studio

רכיבים

שמן זית כתית

חצי בצל

חצי תפוח אדמה

15 אספרגוסים ירוקים

ציר ירקות חצי ליטר

מלח ופלפל לפי הטעם

100 מ"ל חלב צמחי ללא תוספת סוכר או ממתיק

הוראות הכנה

יוצקים מעט שמן זית בסיר בינוני.

מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה חתוך לחתיכות ומבשלים 5 דקות.

חותכים אספרגוס לשלושה חלקים ומוסיפים, מבשלים עד שהם הופכים לזהובים.

מוסיפים לסיר את הציר ואת החלב. מגבירים את האש עד לרתיחה, ואז מנמיכים. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מבושלים היטב. אם רואים שאין מספיק נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים.

טוחנים הכל יחד בבלנדר מוט ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מגישים עם פרוסות דקות של אספרגוס גולמי וטיפות שמן זית מעל.