לביבות בטטה אפויות

לביבות בטטה אפויות – מתכון באדיבות חלי ממן מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

לביבות בטטה אפויות  של חלי ממן צילום יחסי ציבור
לביבות בטטה אפויות של חלי ממן צילום יחסי ציבור

רכיבים

2 בטטות בינוניות

רבע כוס קמח תירס / קמח רגיל

חצי כפית אבקת אפיה

2 ביצים

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

ספרי שמן

הוראות הכנה

קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות. מבשלים בסיר מים עד להתרככותן ומסירים מהאש.

מסננים מעבירים לקערה מועכים באמצעות מזלג .

מוסיפים לקערה את הקמח, בביצים, המלח, הפלפל והמים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מחממים תנור לחום בינוני גבוה. שמים דף נייר אפיה על תבנית ומפזרים מעט ספרי שמן.

בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות. מסדרים על גבי התבנית ומפזרים מעל מעט ספרי שמן.

אופים עד להשחמה קלה.