חדש ברשת חומוס אליהו – חומוס קטוגני

KETO CHEF , המותג הקטוגני הראשון בישראל, יוצא בשיתוף פעולה עם רשת חומוס אליהו. רשת החומוס המונה 70 סניפים בפריסה ארצית תגיש תחילה מנת חומוס קטוגני בסניפי המרכז – דיזינגוף סנטר תל אביב, שרונה מרקט תל אביב, שוהם, פולג והרצליה פיתוח. לאחר סיום תקופת הפיילוט, החומוס יוגש בכל מסעדות הרשת ברחבי הארץ.

רשת חומוס אליהו מפעילה גם שלושה סניפים בארה"ב תחת המותג VISH במדינות ניו ג'רזי ובפלורידה ובעתיד הקרוב גם בסניפי VISH יגישו חומוס קטוגני.

חומוס אליהו קיטו שף_צילום יעל יצחקי - וולט
חומוס אליהו קיטו שף צילום יעל יצחקי – וולט

המתכון למנת חומוס קטוגני פותח על ידי שף עודד טלמור, שף ויזם קולינרי, בוגר UNLV  שבמשך קרוב לעשור עבד במסעדות מובילות בלאס וגאס ובקליפורניה. בששת השנים האחרונות חוקר וחי על פי התזונה הקטוגנית. החומוס שיצר עודד הוא דל בפחמימות, מורכב על בסיס ביצים קשות וטחינה, ואינו מכיל קטניות (חומוס), שכן בתזונה הקטוגנית נמנעים מקטניות. החומוס יוגש לצד מיני קיטו גריסיני, אשר יהיו גם מוצעים למכירה במסעדות רשת חומוס אליהו.

תזונת קיטו או תזונה קטוגנית היא דיאטה דלת פחמימות, מתונה בחלבון ועתירת בשומן רווי שעוזרת בשריפת שומן ואיבוד עודפי שומן בגוף בצורה יעילה ללא תחושת רעב. בנוסף, הוכח כי היא התזונה הטובה לסובלים מסכרת סוג 2. בתזונה קטוגנית מסירים מהתפריט מזונות עתירי פחמימות כגון פירות, לחם, פסטה וסוכר ובמקביל מגבירים את הצריכה של מזון עתיר שומנים בריאים  כמו בשר שומני וחמאה.

מטרת התזונה הקטוגנית להביא את הגוף למצב בו הוא מבסס את מאגר האנרגיה שלו על שומן. בכך משנה הגוף את המטבוליזם ומייצר גופי קיטון (מכאן מקור שם התזונה) ומשתמש בהם במקום גלוקוז – זהו הדלק החלופי של המוח והגוף. בעקבות ההשפעה השונה על המוח, תזונה קטוגנית הוכחה כבעלת השפעה חיובית עבור אפילפטיים, חולי אלצהיימר, אוטיסטים ובעלי בעיות נוירולוגיות אחרות.

מסעדות חומוס אליהו המגישות כיום את החומוס הקטוגני:

הרצליה פיתוח משכית 32 הרצליה פיתוח
נתניה פולג – גיבורי ישראל 17

תל אביב דיזינגוף סנטר – בניין A קומה 1

תל אביב שרונה מרקט – מגן קלמן אלוף 5 ת"א

שוהם – עמק איילון 32, בית התרבות

מחיר מנת חומוס קטוגני – 38 שקלים

חומוס אליהו קיטו שף צילום יעל יצחקי – וולט