חבה טרטוריה – בית קולינרי חדש בשוק מחנה יהודה בירושלים

מי שנוסע ברכבת הקלה ברחוב יפו בירושלים, יכול לראות בכניסה לשוק מחנה יהודה את חבה טרטוריה – בית קולינרי חדש שפתחה משפחת חבה הירושלמית הותיקהhaba101213a
חבה טרטוריה ממוקמת ברחוב יפו 119, בבניין בן 80 שנה המעוטר בחמש קשתות בחזית הבניין. משפחת חבה, הקימה את המאפייה הראושנה בירושלים בשנות החמישים המאוחרות ובמשך עשרות שנים הפעילה בגלגולו הקודם של נכס זה את המאפייה הידועה ביותר בשוק מחנה יהודה. לפני כשנה, החל המשפחה בעבודות שיפוץ מאסיביות של הנכס, תוך ליווי קפדני של שלושה מהנדסים ובפיקוחה של עיריית ירושלים בכדי להבטיח את שימור המבנה החיצוני וחיזוק יסודותיו.

לצורך הקמת המיזם הקולינרי חבה טרטוריה צורף שי מונטג (רביבה וסיליה) כיועץ קולינרי וקונספטואלי ואילו על התכנית האדריכלית המורכבת של המבנה ההיסטורי הופקדה האדריכלית נועה בקי-מונטג. בתחילת השנה הצטרך לפרוייקט השף והיזם הקולינרי רון ביאלה שליווה את הפרוייקט כולו מטעם המשפחה. ביאלה היה בעליו של "ביאלה-ביסטרו מודרני" בתל אביב, והינו יועץ קולינרי ועסקי לגופים קולינריים רבים.haba101213b

על התפריט העשיר והייחודי של המקום הופקד השף מיכאל כץ להובלת כל ההביטים הקולנארים ומהטבחים בכל מיזמי חבה החדשים. כץ החל את דרכו הקולניארית בבלגיה במשך 5 שנים זכה לעבוד ב-4 מסעדות מכוכבות בכוכבי מישלין וללמוד בבית ספר מקומי בבלגיה, ב2005 קיבל את תואר master chef of Belgium , עד כמה שידוע היה המורה הישראלי הראשון שלימד בבית הספר קורדון בלו בלונדון (שלוש שנים) מאחוריו מספר מסעדות ששימש בהם שף ראשי שתים מהם בלונדון והאחת בישראל שהיה גם בעלים, לפני המעבר לקבוצת חבה – שימש מיכאל שף ראשי (אקזקוטיב) של קבוצת אדום.

היזמים מציינים כי חבה טרטוריה מספקת חוויה אירופאית בליבה של העיר ירושלים וממש בפתח הכניסה לשוק והינה מסעדה המשלבת בית קפה וקונדיטוריה השמים דגש על מוצרים באיכות גבוהה ביותר בדגש על חוויה א-פורמלית, קלילה ומתוחכמת לקהלים השונים הפוקדים את עיר הבירה. המקום החדש בנוי על חומרי גלם משובחים, מקומיים, המשלבים סחורות היישר מהשוק אך אינה נתפסת כמסעדת שוק. מרכיבי המנות, מהבצקים, הרטבים ומכלול המנות נעשות בייצור עצמי. התפריט מלא צבעים אך אינו עמוס במרכיבים ודוגל בפשטות וטעמים יוצאי דופן.haba101213c

התפריט המגוון יכלול החל משורה של ארוחת בוקר דוגמת בנדיקט עם דג פורל מעושן, תרד, רוטב הולנדייז וטוסט חלה של מאפיית חבה או קרוק מאדאם (כל הביצים המוגשות בארוחות הבוקר הינן אורגניות) ועד לבורקס גבינת ברי, מוס עגבניות, סביצ'ה ומנות כמו טרטר עגבניות וביצה שניצל, סלט גבינת תום, דבש וטימין. משלל המאפים מהטאבון החם תוכלו למצוא פוקצ'ה תמרים, קישים ועוד.

בקטגוריית המנות העיקריות תמצאו מנות כגון פיש אנד צ'יפס, דג מוסר בחמאה, ניוקי ריקוטה במרווה ורביולי גבינות וחמאת עגבניות. מחירי המנות ינועו בין ארחות בוקר – 48-56 שקל ועד 68-96 שקל למנות העיקריות ולדגים. לצורך המיזם החדש הקימה המשפחה מאפית לחמי שאור אשר ימכרו במקום במחירים שינועו בין 9-15 שקל.haba101213d

כמובן שלצד כל המנות יוצע תפריט יינות עשיר הכולל בין השאר את מיטב היינות מהרי ירושלים.haba101213e