סילבסטר בפתח, ומה מתאים יותר מאשר לחגוג את השנה החדשה עם כוס צוננת של שמפניה או יין מבעבע ? בן רון, סומליה מסעדת MESSA בוחר בלעדית עבור אתר EATI את השמפניות והיינות המבעבעים המומלציםbenron301111

 בן נכנס לתחום היין בסביבות גיל 18 בעקבות ארוחת ערב משפחתית בבית הוריו בעמק יזרעאל. במהלך הארוחה שתו יין אדום מצרפת (חוץ מהעובדה שהיין היה אדום צרפתי, שבת דודתו ובעלה מייצרים באזור שנקרא בורגון, הוא לא ידע יותר מדי). החוויה שבשתיית היין גרמה לו מאותו רגע ועד עכשיו לחיות, לנשום ולעסוק ביין. ב- 2008 היה עוזר יינן ביקב שאטו גולן אצל אורי חץ. בשנת 2008 סיים בן רון את לימודיו במכללת תל-חי בתוכנית לימודים של יאיר מרגלית Cellar Master ייצור יין.

 

לאחר שנה ברמת הגולן החליט לעבור לתל אביב כדי להיכנס לתחום מלצור/שיווק יין.  בן עבד במשך כחצי שנה עם איש היין ג'סי בודק בתפקיד משווק ללקוחות פרטיים. בהמשך עבד כשנה כברמן ומנהל משמרת בבר היין "מתושלח". עם הזמן חיפש דרך להתקדם בתחום ועם סבלנות ומקצועיות נכנס לעבוד כמנהל תחום היין במסעדת Messa.

 

 

בן בחר במיוחד בעבור אתר EATI שורה של שמפניות ויינות מבעבעים מומלצים לקראת הסילבסטר. 

 

פרוסקו, וילה סנדי,וונטו, איטליה (חצי יבש)

יקב וילה סנדי שייך למשפחת מורטי פלגטו מזה שלושה דורות. המשפחה מנהלת את היקב ומקדמת את השימוש בטכנולוגיה מודרנית הן בכרמים באזור והן ביקב. כרמי היקב מרוכזים בשתי אחוזות, קרוצ'טה וואלדוביאדנה. למשפחה וילה משנת 1622 המהווה את מרכז והשליטה בכרמים וביקב. בוילה התארחו בעבר דמויות כגון נפוליאון בונפרט והיא אתר לשימור היסטוריה ותרבות.

המבעבע המתקתק והטעים הזה מיוצר מענבי פרוסקו שעוברים סחיטה עדינה ולאחר שפייה ראשונית מועברים למיכלים עם בקרת הטמפרטורות. בשלב שני שמרים גורמים לתהליך תסיסה במיכלים מיוחדים בטמפרטורה של 15-16 מעלות צלזיוס. התסיסה מופסקת בצורה יזומה לאחר הגעה לרמות הסוכר והאלכוהול הרצויות על ידי קירור.

תמורה נהדרת למבעבע פשוט ומקסים.

מיובא על ידי חברת שקד. מחיר לצרכן: כ-39 ש"ח

 

 

קאווה קמפו ווייחו, ברוט רזרבה, N.V , ספרד (יבש)

יקב קמפו ווייחו הוא יקב מודרני שהוקם בשנת 1959. בשנת 2001 חודש היקב ונבנה בהשקעה מטורפת כיקב בעל מבנה ואמצעים מודרניים. הארכיטקטורה של המבנה החדש מדהימה ביופיה ומשתלבת עם הנוף בצורה טבעית והרמונית. היקב נחשב כאחד היקבים המובילים בציוד וטכנולוגיה מתקדמת וכמובילי הייננות המודרנית.

כבר כמה שנים שהמבעבע הספרדי (קאווה), מרענן את צימאוננו בכל קיץ (וממש מעט גם בחורף), ובצדק מוחלט.לא צריך להוציא סכום גדול של כסף כדי להתפנק על יין מבעבע איכותי.

קאווה קמפו ווייחו,לטעמי, היא הדוגמא הכי טובה לכך;

זוהי קאווה שמיוצרת בשיטה המסורתית כמובן (שיטת שמפיין), הכוונה היא לתסיסה שניה בבקבוק ע"י הוספת שמרים וסוכר. עשויה מהזנים המקומיים שמאפיינים כמעט כל קאווה: שרלאו, מקבאו ופרלאדה (רק במבטא ספרדי כמובן).

הקאווה מאופיינת במורכבות מפתיעה של פירותיות (אפרסקים), עם ארומה בולטת של שמרים.

מאוזנת והרמונית להפליא, קאווה קמפו וויחו, טובה לא פחות מכמה שמפניות "אמיתיות" שטעמתי.

מיובא על ידי חברת הגפן-פלם. מחיר לצרכן: כ-65 שקל

 

 

טומאסי, פינו-שרדונה ברוט, N.V, איטליה (יבש)

יקב טומאסי, הממוקם בלב מחוז ואלפוליצ'לה קלאסיקו בפיימונטה, הוקם ב-1902 על ידי ג'אקומו טומאסי ומנוהל עד היום על ידי בני המשפחה, כורמים וייננים שבבעלותם למעלה מ-500 דונם של כרמים באזור. היקב קנה לעצמו שם מצוין, במיוחד בשל יינות האמארונה והוולפוליצ'לה קלאסיקו שלו.

מבעבע שמיוצר בשיטה המסורתית ובזנים המסורתיים (פינו נואר ושרדונה) של חבל שמפיין. מאופיין בחומציות מודגשת, עם ניחוחות של תפוחים, פרי הדר ועשבוניות עדינה, פריכות ורעננות בפה.

מהווה תמורה מצוינת למחיר.

מיובא על ידי חברת שקד. מחיר לצרכן: כ-48 שקל

 

 

ירדן, בלאן דה בלאן, יקבי רמה"ג, ישראל 2005 (יבש)

אין צורך להוסיף הרבה על היקב שכבר מ- 1984 (עם ייצור יינותיו הראשונים) שלח את הבשורה לעולם על ייצור יינות איכות במדינת ישראל, רק להעריך ולומר תודה.

ירדן בלאן דה בלאן 2005 מיוצר אך ורק מענבי שרדונה שגודלו בצפון רמת הגולן, אזור גידול ענבי היין הקר ביותר בישראל. היין יוצר בדקדקנות על פי השיטה המסורתית. שיטה זו כוללת בציר ידני, סחיטת אשכולות שלמים ותסיסה שניה בבקבוק. היין עבר יישון של חמש שנים על משקעי השמרים.

היין הוא תוצאה של תהליך לימוד שהחל עם יצור היין המבעבע הראשון ביקבי רמת הגולן, בשנת 1989.

כידוע, בכל העולם מקובל לייצר שמפניות ויינות מבעבעים שהם ממסך של ענבים שנבצרו בשנות בציר שונות – יינות non vintage (NV). כאשר הבציר טוב במיוחד, מייצר היקב את היין מענבי בציר זה בלבד ומגדיר אותו על פי הבציר שלו.

היין מאופיין בניחוחות ליים, עשבוניות ומעט שמריות, עם פה מינרלי ומרקם מעט שמנמן.

גאווה ישראלית, יקבי רמת הגולן. מחיר לצרכן: כ-125 ש"ח

 

 

ז'אן לאלמנט,רוזה, וארזניי, גרנד קרו, N.V

על השמפנייה: מיוצרת מענבי פינו נואר מחלקת grand cru  (הדירוג הגבוהה ביותר שניתן לכרמים מסויימים בצרפת),ומאופיינת בהמון רעננות וניחוחות של פירות אדומים לצד שמריות נעימה.

* שמפניית מגדלים אינה ממותגת כמו בתי שמפנייה גדולים, לכן מחיריה  נמוכים משמעותית.

לשתות את הדבר האמיתי ולשלם פחות, תענוג!

מיובא על ידי בוטיק דה שמפאן – אלדד לוי. מחיר לצרכן: כ-309 שקל

 

 

גרנד סלייה, וילמארט, N.V (יבש)

השמפנייה המדהימה הזאת, מיוצרת בעיקר מענבי שרדונה, ומעט פינו נואר.

שמפנייה בעלת מרקם שמנתי עם ניחוח עדין של אגסים ותפוחים, מסתתרים מאחורי ים של פרחוניות.

לכבוד השנה האזרחית החדשה, הבאה עלינו לטובה, אני ממליץ לכם בחום לנסות ממשקה האלים הנפלא הזה.

מיובא על ידי בוטיק דה שמפאן- אלדד לוי. מחיר לצרכן: כ-329 שקל

 

 

וו קליקו, ברוט, ילו לייבל, N.V (יבש)

מותג השמפניה הנמכר ביותר בעולם במסעדות, הנקרא על שמה של האלמנה המפורסמת ניקול בארב פונסארדין, החל דרכו כבר בשנת 1772 ונוהל על ידה בהצלחה עד מותה. האלמנה קליקו פיתחה את שיטת ה- Remuage, ששינתה את השמפניה מיין עכור למשקה הצלול שאנו מכירים היום. תהליך זה מסייע לסילוק משקעי השמרים הנוצרים בבקבוק במשך התסיסה השנייה. התהליך, הפך לשיטת העבודה המקובלת בכל שמפאן.

וו קליקו ילו לייבל היא דוגמה מצוינת לשילוב של עידון ועוצמה. המבנה המוצק של הפינו נואר מקבל עידון על ידי הפינו מונייה, והשרדונה מעניק את האלגנטיות והעידון הדרושים לאיזון מושלם. ילו לייבל מיוצרת מענבים המגיעים משישים או שבעים כרמים שונים, כאשר היחסים המדויקים בין הזנים השונים נקבעים מחדש מדי שנה בשנה כדי להשיג בדיוק את הטעם המיוחד והמוכר של ילו לייבל.

מהמותגי שמפנייה המובילים בעולם.

מייובא על ידי צרפת-ישראל. מחיר לצרכן: כ-396 שקל

 

 

בולינג'ר, "גרנד אנה" רוזה 2002 (יבש)

בית בולינג'ר נוסד ב-1829 על ידי ז'אק בולינג'ר, בעיירה איי השוכנת בלב אזור מרנה שבשמפיין. שמפניה בולינג'ר היא אחת היחידות שנותרו בעולם המיוצרות ביקבים בבעלות ובניהול משפחתי, המומחים בייצור שמפניה, שידועה בעולם בזכות איכותה המעולה. המותג עבר מהפיכת איכות במהלך שנות ה-80' ונחשב היום לאחד היוקרתיים והמבוקשים ביותר בסוגו, חוד החנית של חבל שמפיין.

 היינות המרכיבים את התמהיל הסופי של "גראנד אנה" מגיעים מחלקות גראן קרו ופרמייה קרו הסמוכות למארן. בגמר תהליך הייצור המיוחד לשמפניה, משביח יין זה במרתפי היקב במשך חמש שנים.

משמפניות הרוזה וינטאג' הגדולות בעולם.

מיובא על ידי הכרם. מחיר לצרכן: כ-710 שקל


בתמונה: בן רון, סומליה מסעדת MESSA צילום: יחסי ציבור