הקיץ אוטוטו כבר כאן, וזה הזמן להכין את המקרר ואת המזווה ולרכוש משקאות מתאימים לתקופה זו בשנהeatilogo
כידוע, ישנם משקאות מסוימים שמתאימים לכל עונה באופן ספציפי, לצד משקאות אשר מתאימים במשך כל ימות השנה. אנחנו יכולים למצוא את אותן משקאות במסעדות, פאבים וכמובן אנחנו יכולים לרכוש בקבוקים שלהם על מנת שיהיה לנו בבית. אם יבואו אלינו חברים, חברי משפחה או אורחים אחרים, אנחנו נוכל להגיש להם, וכמובן אם אנחנו נרצה לשתות בגפנו משקה מסוים באחת הארוחות או בסיום הים, נוכל להוציא אותו מהמקרר או מהארון ולשתות.

כשאנחנו מדברים על כך שיש משקאות מסוימים שמתאימים לעונות מסוימות באופן ספציפי, לתקופות מסוימות בשנה, ובפרט לקיץ, הכוונה היא בהיבטים שונים של כל משקה ומשקה. זה יכול לבוא לידי ביטוי במרקם, בטעם, בחומרים מהם עשוי המשקה, אך זה גם יכול לבוא לידי ביטוי בכך שהמשקה פשוט מתאים לסוג האוכל שנהוג לאכול באותן עונות.

בדיוק כמו שאנחנו נוהגים לשתות יינות לבנים עם אוכל קליל יחסית, זאת להבדיל נניח מיין אדום שהולך טוב עם בשר, כך יש משקאות, כולל יינות, שמתאימים יותר לקיץ מאשר לחורף, מתאימים יותר לארוחה ערב קלילה וקייצית, מאשר לארוחת ערב חורפית, כזו שכוללת בדרך כלל אוכל הרבה יותר כבד, במובנים רבים.

במאמר זה אנחנו נציג בפניכם 3 יינות שיכולים להתאים לקיץ. מדובר על יינות שיכולים להתאים לארוחת ערב, בהנחה כמובן שאתם מקפידים על ארוחות מסוימות בקיץ, שונות מאלו שנהוג לאכול בדרך כלל בחורף (פחות בשר, בלי מרקים, יותר סלטים, יותר פסטות קלילות), וכן מדובר על יינות שניתן ליהנות מהם אפילו במהלך היום, בין אם זה בפגישות עסקיות, מפגשים עם חברים ובני משפחה, ישיבה על חוף הים או אירועי צהריים, שנהוגים יותר בקיץ מאשר בחורף.

חשוב לומר, לא רק יין לבן יכול להתאים לקיץ, למרות שהרבה מאוד אנשים בוחרים סוג כזה של יין, כמו כן, צריך לומר שלא רק יינות לבנים מתויגים כמשקה קייצי, אלא גם משקאות אחרים, בין אם מדובר בקוקטיילים קלילים, ליקרים ועוד שורה ארוכה של משקאות שניתן להכין בבית ממרכיבים שונים או לבקש שיכינו לנו אותם במסעדות ופאבים, כאשר אנחנו יושבים שם.

אילו יינות מומלצים לקיץ
לא במקרה, יינות לבנים נחשבים כ"משקאות קייצים" יותר מאשר יינות אדומים. בדרך כלל מדובר על יינות יותר קלילים, יותר אווריריים, יינות לבנים גם נחשבים פחות יבשים, דבר שעוזר לנו להתמודד מול הלחות והטמפרטורות הגבוהות. כמו כן, מדובר ביינות שיכולים להתאים לסוגים שונים של ארוחות, כאמור ארוחות קלילות יותר, למשל, הם יכולים להשתלב טוב עם פסטות, סלטים, דגים, ומאכלים אחרים שנהוג לאכול בקיץ.

צריך להדגיש עוד נקודה בהקשר זה, יינות כאלה, להבדיל מיינות אדומים, יכולים להישמר לא רק בחוץ אלא גם במקרר, בטמפרטורה של 10 מעלות בערך. זה כבר משנה כמובן את כל המשמעות של ההגשה שלהן, מאחר וכך אנחנו יכולים להוסיף עוד נדבך שיעזור לנו להתמודד עם תחושת החום והלחות הקשה. יינות אדומים, לעומת זאת, לא נהוג לשים במקרר, ואם אנחנו נשאיר אותם הרבה זמן בחוץ, הם עלולים להיהרס בגלל הטמפרטורה. לעומת זאת יין לבן, יכול להיות במקרר מספר ימים.

בין הסוגים הפופולאריים, אנחנו יכולים למצוא שבלי, סוביניון בלאן, ועוד שורה של יינות מקומיים ובינלאומיים שבהחלט יכולים לספק אותנו בימים חמים.

מלבד יין לבן, אנחנו יכולים למצוא עוד משקאות, כאמור, שאנחנו יכולים ליהנות מהם בקיץ. כמו שציינו, יינות מבעבעים יכולים להיות פתרון אידיאלי לקיץ. אנחנו יכולים למצוא את הלמברוסקו ויינות נוספים מסוג זה, שנחשבים הרבה יותר מתאימים לקיץ, בגלל הרעננות שלהם, בגלל העובדה שהם קלילים ונעימים, מתחלקים טוב בגרון, הרבה יותר מאשר יין רגיל. צריך לציין עוד, שמרבית היינות מסוג זה, הם פחות אלכוהוליים, ולא יבשים, מה שכמובן מקל על התחושה אחרי שמסיימים לשתות אותם.

מי שרוצה לצרוך יין אחר, יכול לרכוש שמפניה, עוד יין שיכול להתאים לקיץ, בעיקר לארוחות מיוחדות ואירועים חגיגיים. מדובר במשקה קליל, מרענן, אשר כמו היינות האחרים שהזכרנו, גם אותו אפשר לשמור במקרר ולשתות אותו קר.