יקבי ברקן, מציג לרגל הוולנטיינ'ס דיי, מארז מסדרת סופרייר, יין הדגל של יקבי ברקן. המארז מכיל שני בקבוקי יין מסדרת הדגל סופרייר - קברנה סוביניון בציר 2012 ופטי ורדו, בציר 2010barkan23117

קברנה סוביניון סופרייר, בציר 2012: ליין גוון אדום-רובי עמוק ויפה, עם גוון אדמדם. במזיגה ראשונה, היין הדוק ועצור והפרי עטוף בהרבה עץ משתלט. לאחר אוורור קל בכוס היין מתחיל להיפתח ולחשוף שכבות של פרי אדום רענן, אגוזי לוז וארומות העץ מתרככות ומתחילות להשתלב.
בשלב ראשון, האף נשלט ע"י שרפי האלון, הגם שאופיים אלגנטי ומתובל, וכלל לא מתקתק. עם זאת, ככל שנוקפות הדקות, הולכת ונחשפת מורכבות גדולה של פרי אדום עז, עם קאסיסיות מפתה, עם נגיעה מעודנת ומרעננת של ירקרקות, בעיקר עלי דפנה ותיבלון של פלפל שחור. ככל שהאף נפתח, הולך האלון ונסוג, כשהוא מותיר את קדמת הבמה לפרי אדום שופע ורענן.

בחיך, זהו יין מורכב ואלגנטי, בעל שפע פרי, ורעננות הנשמרת מהאף ולאורך כל הטעימה. גם בחיך תחילה מורגשת השתלטות העץ אשר "נרגעת" במהרה ונדחקת לשוליים כמסגרת שוקולדית לפירותיות קאסיסית דומיננטית. המפתיע ביותר הוא הגוף והמבנה שכן למרות שמדובר ביין מלא, מורכב אשר לא פוסח על שום חלק בחיך אך בו בעת נשאר לא כבד מידיי, רענן ומאוד אלגנטי. הטאנינים נעימים והסיומת ארוכה, נעימה המשאירה נגיעות של תבלינים מתוקים שפחות בולטים בטעימה הראשונה האלגנטיות והרעננות תמשיך להשביח ולהשתבח בשנים הבאות בתנאי יישון נאותים.

נתוני היין
בציר: 2012
הרכב זנים: 90% קברנה סוביניון, 6% מרלו וכ- 4% פטי ורדו
כרמים: דישון, עלמה, דובב
גובה הכרמים: 430 מ' עד 720 מ'.
זמן וטמפ' תסיסה: התסיסה וההשריה על הקליפות שאחריה ארכו בין 22 ל- 43 ימים עבור היינות השונים. טמפרטורת תסיסה 30-32ºC.
יישון: כ-20 חודשים בחביות, 93% חדשות, מאלון צרפתי
ייננים: אד זלצברג ועירית בוקסר-שנק
אלכוהול: 13.5%
משקל סגולי: 991.8
חומצה כללית: 5.85 ג'/ליטר
 pH : 3.38

פטי ורדו סופרייר בציר 2010: ליין גוון אדום-ארגמן עמוק ועז. כבר במזיגה ראשונה, הפלפל השחור מתפרץ. לאחר איוורור קל, מתקבלת כבר תמונה של משהו מורכב ומפתה. פירות שחורים ומרוכזים לצד תבלינים מתוקים ועשבוניים השזורים ביחד בצורה כה הדוקה שכמעט קשה להבדיל ולהבחין ביניהם. ערסול קל נוסף כבר משחרר מעט את המבנה המהודק ואל עשבי התיבול הכוללים בעיקר, מרווה ותימין, מצטרפים ארומות של טבק, עור ונגיעות של אניס. כל רגע נוסף בכוס חושף עוד רבדים ועוד ארומות.
בחיך, בניגוד לפרי השחור, מורגשים בעיקר טעמי פרי אדום ורענן, דובדבנים חמצמצים ורימונים אשר משתלבים עם חמיצות מורגשת אך מעודנת ועם הטאנינים הפריכים באיזון מושלם. כל אלה עטופים במאין מסגרת עץ עדינה הנמצאת בהרמוניה עם מכלול היין. מדובר ביין המוכן ונעים לשתייה כבר משלב זה, אך יוסיף להתיישן בחן עוד שנים.

נתוני היין
בציר: 2010
הרכב זנים: 96% פטי ורדו 4% קברנה סוביניון
כרמים: אזור עלמה ועמק דישון
גובה הכרמים: 420 מ' עד 640 מ'.
זמן וטמפ' תסיסה: התסיסה וההשריה על הקליפות שאחריה ארכו בין עשרה ימים לשלושה שבועות עבור היינות השונים. טמפרטורת תסיסה ºC 25.
יישון: 20 חודשים בחביות, 100% חדשות מאלון צרפתי
ייננים: אד זלצברג ועירית בוקסר-שנק
אלכוהול: 13.5%
משקל סגולי: 0.991
חומצה כללית: 5.95 גר'/ל'
 pH:3.54
יין זה יוצר במהדורה מוגבלת בת 6400 בקבוקים.

מחיר מומלץ לצרכן למארז :400 שקלים

ניתן להשיג בחנויות היין המובילות ורשתות השיווק המתמחות.
נבנה על ידי Interserve, אחסון אתרים jetserver