אם יצא לכם לטוס אי פעם לתאילנד ולבקר במסעדות המקומיות, בטח טעמתם מאכלים תאילנדים שונים עם טעמים שמתאימים יותר לעולם המערבי אבל אחרי שתטעמו מאכלים עם התיבול החזק והטעים של תאילנד, לא תוכלו יותר לאכול במסעדות שפוסחות עליהם. ישנם מספר תבלינים שנמכרים רק בתאילנד כגון: שורש הגלנגל, חלב קוקוס וקארי ירוק מקוריים, עלי ליים קפיר, נאם פלאה (רוטב דגים מלוח) וסוכר דקלים. לכל אחד מהם יש אופי מיוחד עם מתווה ברור: חריף, חמוץ, מלוח ומתוק. אם חשקה נפשכם במאכלים תאילנדים בטעמים ייחודיים, כל שעליכם לעשות הוא להזמין כרטיס טיסה ולברר מתי יוצאות הטיסות לתאילנד הקרובות ביותר. בתאבון!

קצת על התבלינים

עלי קפיר ליים- מכונה גם מקרוט ליים הוא צמח שגדל אך ורק בתאילנד ונחשב לתבלין החשוב ביותר במטבח התאילנדי. הרבה מקומיים משתמשים בצמח בתבשילים ארומטיים שונים, כגון מרקים ונהנים מריחות וטעמים יוצאי דופן.

שורש הגלנגל- דומה במראהו לג'ינג'ר וכורכום ונחשב לאחד מהמרכיבים הבסיסיים ביותר במטבח התאילנדי. רוב שורשי גלנגל מרוסקים למחית אחת ומעורבבים גם במשחות הקארי התאילנדיות. מדובר בחומר גלם המשולב במרקים התאילנדים, כמו: טום-יאם וטום-קה שאין אפשרות להכין אותם בלי גלנגל.

נאם פלאה (רוטב דגים מלוח)- הרוטב המלוח הכי נפוץ בתאילנד, הנחוץ לשילוב במאכלים התאילנדים, ריח הדגים חזק ולא מומלץ לרחרח מקרוב. השימוש ברוטב דגים מלוח נובע מהצורך בתחליף למלח דק או גס, משום שהמלח הופך לעיסה רטובה ולא טעימה באקלים התאילנדי. טיפ: נסו להנות מהטעם המלוח החדש עם המאכלים התאילנדיים.

סוכר דקלים- סוכר המופק מעצי הדקל הארוכים והשימוש בו נפוץ במטבחים התאילנדיים ובמטבחים נוספים בדרום מזרח אסיה. את סוכר הדקלים תוכלו למצוא בצורה עגולה, מוצקה ובצבע חום בהיר. יש לו טעם של קרמל עדין והשימוש בו הוא לרוב בסלטים תאילנדיים כשהמפורסם בהם הוא סלט הפפאיה.

קארי ירוק תאילנדי- משחה העשויה מעשבים, עלים טריים ושורשים הכוללים: כוסברה, שורש קאראצ'אי, עלי קאפיר ליים, בזיליקום תאילנדי, מחית שרימפס, בצל, שום, פלפל, סוכר דקלים, זרעי כמון וכמון טחון, שורש גלנגל ותבלינים נוספים. אחרי שמערבבים בין כל המרכיבים, נוצרת משחת הקארי אותה ניתן לשלב בבישול עם דגים, בשר, ירקות ולפעמים בקרם קוקוס. תושבי תאילנד המקומיים מכנים את המאכלים עם קארי בשם "קנג" (תבשיל).

שווקים ודוכני רחוב שווים

שוק הרובע-הביני בבנגקוק: זהו השוק הזול בבנגקוק, שם תוכלו למצוא את כל חומרי הגלם שתחפצו החל משורש ג'ינג'ר, ניצני יסמין, מיני בזיליקום ועד חמשת התיבולים המקומיים ואינספור תבלינים נוספים. הליכה בין דוכני השוק, תחשוף אתכם גם אל חנויות סיניות עתיקות, בהם תוכלו לרכוש אביזרים שונים לבית כמו: מיטות, ארונות וכדומה.

שוק האוכל הגדול: בבנגקוק מצוי שוק גדול שנמצא בין הרחובות הצרים של העיר. מלבד דוכני האוכל המוכרים לכל התיירים, ישנם גם דוכנים של השוק הגדול אליהם מגיעים אלפי תיירים מרחבי העולם. השוק מציע למבקריו פירות טרופיים בעלי ניחוח מדהים ודוכן אחד שמוכר תבלינים אזוריים ומקומיים בלבד. אין שמות ספציפיים לדוכנים, ברגע שאתם נכנסים לשוק התחילו לעבור בין הדוכנים השונים, עכשיו שאתם יודעים את השמות של התבלינים המקומיים, תוכלו לרכוש אותם ולהנות מאוכל בטעם תאילנדי גם כשתשובו הביתה.