מי שלא אכל באותן השנים באחת המסעדות הסיניות של אהרוני, או בעוד כמה מסעדות בודדות שהגישו את מאכלי המזרח הרחוק האותנטיים, היה בטוח שמיליארד סינים אוכלים את כל האוכל שלהם עם רוטב בצבע אדום זרחני שהזכיר בצבע, במרקם ובטעם תרופה פופולרית להורדת חום אצל ילדים. 

 

{loadposition google03}

 

למזלנו, במקביל להתפתחות הכללית של המטבח הישראלי מאז תחילת המילניום החדש, גם המטבח האסייתי עבר מהפכה ודורות שלמים זוכים לחוויה מתקנת. בישראל קמו בשנים האחרונות מסעדות שמגישות אוכל אסייתי שמתקשר בעברית מדוברת עם המקור ועושות שימוש רחב בחומרי גלם וטבחים שמגיעים ישירות מהמזרח הרחוק. אסיה מוניקה בהוד השרון היא אחת המסעדות האסיאתיות המעניינות ביותר שקמו בשנים האחרונות בישראל. השף דניאל זך, ממסעדת כרמלה בנחלה, בנה תפריט שמשלב בין מנות אסיתיות למטבח הקליפורני. כך שוכנים להם בתפריט אחד ליד השני מרק אגדשי דים סאם, המבורגר וספריבס צלויים.

 

המסעדה נמצאת בקניון שרונים באזור הדרומי של הוד השרון. על מנת להיכנס למסעדה אפשר לבחור אם ללכת בסמוך לסניף הענק של רשת חצי חינם או דרך מגרש משחקים ענק לילדים. כאשר נכנסים למסעדה האווירה משתנה: המסעדה משלבת אלמנטים אמריקניים לצד כאלה הלקוחים מהתרבות האסיאתית. 

 

הגענו למסעדה פעמיים בשעות הצהריים. למרות שהמסעדה הייתה בתפוסה כמעט מלאה, ששילבה בין עובדי הייטק מהסביבה, נשים בחופשות לידה ומשפחות עם ילדים, קיבלנו שולחן במהירות ולפני שהספקנו להניח את התיק קיבלנו תפריטים.

 

הארוחה העסקית כוללת את המנות העיקריות של המסעדה שמוגשות יחד עם כוס מיץ טבעי במחיר המנה. לראשונות אפשר לבחור מבין חמש מנות: מרק מיסו, סלט ירוק, עגבניות שרי ונבטים, סלט עשבי תיבול, סלט היום ורול היום. המנות הראשונות לא ניתנות לשינוי, כך שביקשנו במקום רול היום שהיה מבוסס דגים להזמין רול צמחוני, המלצר האדיב דחה את הבקשה וציין שלא ניתן לעשות שום שינוי במנות הראשונות - אז ויתרנו.

 

בחרנו בשתי מנות עיקריות מהצד של אסיה: תבשיל קארי ירוק בחלב קוקוס עם עוף (58 שקל) ופאד תאי עוף (48 שקל). תבשיל הקארי הירוק מוגדר כמנה חריפה ולפני ההזמנה המלצר דאג להדגיש את העובדה שמדובר במנה חריפה. המנה הייתה גדולה ויחד עם האורז הלבן שהוגש לצידה, השילוב לא היה חריף בצורה יוצאת דופן. הקארי היה טעים מאוד ובמיוחד בלט לטובה החציל בטמפורה שנתן לתבשיל כולו מרקם מעניין ויחד עם חלב הקוקוס הקפיץ אותו למעלה. לזכותו של השף הוא לא חסך בכוסברה וליים שהוציאו את טעמו של הקארי.

 

המנה השניה הייתה פאד תאי עוף. כבר בטעימה הראשונה מבינים את המרחק שעבר המטבח הישראלי בפרשנות של האוכל האסייתי. המנה משלבת בין חזה עוף, ירקות ותיבול עדין של סויה מתוקה ותמרינדי. המנה הייתה טעימה מאוד ומשביעה מאוד.

 

החשבון הסתכם ב-106 שקל לפני שירות. עסקית משתלמת, טעימה ומשביעה.

 

יצאנו שבעים ומרוצים ובדיוק אז שמענו שבימים אלה המסעדה מרחיבה את התפריט האמריקני עם מנות חדשות:

סלט קיסר - עלי חסה פריכה ברוטב קיסר, קרוטונים וגבינת פרמזן 33 שקל

באפלו ווינגס - כנפי עוף עסיסיות ברוטב מתוק ופיקנטי מועשר בגבינה כחולה 28 שקל

סנדביץ' אנטריקוט - 150 גרם פרוסות אנטריקוט צרובות על הפלנצ'ה עם בצל מקורמל, ברביקיו ופלחי תפוחי אדמה 82 שקל

בורגר&שרימפס - המבורגר מבשר מיושן, טחון במקום ומעליו שרימפס מוקפצים בחמאה, שום ועשבי תיבול עם הום פרייז וגבינה כחולה 82 שקל

סטייק&אגז - נתח 200 גרם אנטריקוט במחבת רוחשת עם ביצי עין ומוניקה הום פרייז 104 שקל

סנטה מוניקה גריל דיל - מיקס גריל של מדליון פילה בקר, סטייק פרגית ונקניקייה חריפה עם פירה תפוחי אדמה, בצל מקורמל לצד סלטים עלים 98 שקל

 

האגף האסיאתי השתדרג במנות כמו: מחבת דייגים- פירות ים ודגים ברוטב חמאה, יין לבן, שום ועשבי תיבול 88 שקל וקדרת מולים- 400 גרם מולים ברוטב קארי הודי.

 

בפעם הבאה באסיה מוניקה ננסה את הצד של המטבח הקליפורני. 

 

אסיה מוניקה

רח' הרקון 2, מתחם שרונים, הוד השרון

פתוח כל ימות השבוע מ-12:00-00:00

09-7465353


צילום: בועז לביא


{loadposition google02}