olei16111"מסעדת עולי ציון, הבית החדש לאוכל מקומי שביפו, נפתחה לאחרונה ומציעה לאורחיה "גרוב יפואי משולב עם טעמים מהמטבח הבולגרי, הערבי והרומני, בשילוב ליין מוזיקלי בועט ושמחה עד השעות הקטנות של הלילה

עולי ציון מתמחה בבישול אוכל מקומי עם מחירים מתונים. בין המנות המומלצות שבתפריט: מרק כרובית וטחינה (28 שקל) נקניקה רומנית (17 שקל) תבשיל דגים יפואי (65 שקל) בורקס ליאון עם בשר קצוץ (56 שקל).  לפי מיטב המסורת של השף ניר צוק, המנות עשויות מחומרי הגלם הטריים והעונתיים שניתן למצוא בשוק. תפריט היין של המסעדה נע בין 100 ל-650 שקל לבקבוק, כאשר יין הבית נמכר ב-25 שקל לכוס ו-65 שקל לקראף.

 

 

העיצוב שנבחר עבור עולי ציון הוא חדשני ומודרני : הישיבה סביב הבר המואר עומד לכאורה בניגוד למתבשל בסירים. נטלי שחף, היא הבשלנית שאמונה על הסירים והמטעמים של המסעדה. בשיתוף עם ניר צוק וחברים שהשקיעו במקום, נפלה ההכרעה לצאת לדרך.

 

לדברי השף ניר צוק: "ההחלטה ללכת על עולי ציון נבעה קודם כל מהחיבור עם נטלי. מדובר בבשלנית בחסד. ואנחנו קבוצה של חברים שזיהו את הפוטנציאל בה ובמקום. החלטנו לתת לאנשים חוויה קולינרית של אוכל מקומי תרבות מקומית, וגרוב  שאפשר למצוא אך ורק  ביפו".

 

כתובת עולי ציון 34 יפו

טלפון להזמנות: 036044936

 

שעות פתיחה לתקופת ההרצה:

א-ה 19:00-02:00

שישי 12:00-02:00

שבת 19:00-02:00


צילום: ליהי ארליך