השף יענק'לה תורג'מן בנה במסעדת 1868 תפריט סתיו חדש המציגה את המטבח הירושלמי הכשר והעכשווי 1868151111

 

בבית אבן היסטורי שנבנה לפני יותר מ-140 שנה, בסמוך למתחם ממילא ומלון המלך דוד המפואר בירושלים, שוכנת "1868" -  ממסעדות השף הנחשבת לאחת היצירתיות והטובות בישראל. השף ובעלים יענקל'ה תורג'מן, מציג ארבע פעמים בשנה תפריט עונתי מתחלף, הנותן ביטוי לחומרי הגלם העונתיים. תפריט הסתיו של המסעדה עושה שימוש בחומרי גלם עונתיים ונותן להם ביטוי במנות השונות. מסעדת 1868 נחשבת לאחת המסעדות הטובות בישראל וגם אחת היקרות בהן. 

 

בגזרת המנות הראשונות ניתן למצוא אספרגוס ירוק חלוט ונא, קציפת עגבניות, לימונים כבושים, טוויל זרעי כוסברה (45 שקל); כבד אווז מסורתי המקבל תפנית מעניינת כאשר הוא מוגש בליווי קראמבל עוגיות ג'ינג'ר וטוסט מחמצת ( 89 שקל); סטייק לשון בקר שבושל 18 שעות, המוגש בליווי סלט וולדורף וזעפרן עם טחינה שעשויה מפיסטוק (58 שקל); נתח קצבים המוגש לצד תבשיל פטריות, תרד ופול ירוק, פטריות מורל (68 שקל); לזניה "מעורב ירושלמי" - שקדי עגל חלב, לבבות עוף, שאלוט מקורמל, קרם ארטישוק ירושלמי (65 שקל) ועוד.

 

 

תפריט העיקריות ב-1868 כולל מנות כ-"חצי ברווז", חזה ברווז בארל גריי ושוק ברווז שבושל 8 שעות ב-70 מעלות, גזר פיקנטי, רוטב תמרים (135 שקל), המבורגר אבל אחר, העשוי מנתח אנטריקוט קצוץ, המוגש לצד חמוצים ביתיים ומילפיי תפוחי אדמה (86 שקל), אנטריקוט מיושן 28 יום, לצד תפו"א אפוי מ"המדורה", רוטב חרדל, מח עצם (135 שקל), פילה לברק המוגש עם תבשיל חיטה ופפריקה מעושנת, ארטישוק ירושלמי  ו"סלסה ורדה" (119 שקל), פילה בקר על קונפי ארטישוק ירושלמי וצנוניות , קרם סלק, ו"וופל תפו"א" (145 שקל) ועוד.

 

בתחום הקינוחים בא לידי ביטוי הסתיו ב"צלחת הממתקים" של המסעדה המכילה מיני טארט לימון, חלבה משומשום שחור, מקרון, מרמלדת חבושים ומרשמלו ביתי או טארט השוקולד עשוי משוקולד ולרונה משובח ומעוטר בקרמבל פיסטוקים, מקרון פטל וטוויל קרמל.

  

מסעדת 1868 קרויה על שם השנה בה הוקם המבנה ההסטורי שבו היא שוכנת, ומהווה מענה קולינארי מוקפד  המסעדה מציעה חוויה קולינרית מהמעלה הראשונה בשילוב אווירה ירושלמית. קירות האבן, המעברים המקושתים, רצפת השיש והריהוט המסיבי והנוח יוצרים אווירה חמימה, אינטימית ורומנטית.  המסעדה, מציעה מגוון חללים המתאימים לסוגים שונים של מפגשים, החל מארוחה זוגית, דרך פגישה עסקית ועד סעודה רבת משתתפים. בנוסף לכל אלה המסעדה מספקת שירותי קייטרינג ומתאימה, בשל ריבוי חלליה והחצר שבה, לאירועים מכל הסוגים.

 

 

1868

כשר - בשרי

המלך דוד 10, ירושלים

02-6222312/3


צילום: אוהד גיגי