ערב חג השבועות חל השנה ביום שבת בערב, כך שבעבור מי שמחפש מנות מיוחדות לשבועות במסעדות יש שלושה ימים למסעדותcentral20512

כחלק ממסורת החג מסעדות מוסיפות לתפריט מנות מבוססות גבינות ולעתים מנות אלה ממש לא קשורות לתפריט המסעדה או לכיוון הכללי שלה...

 

תפריט שבועות בלבן בבוטיק סנטרל

רשת חנויות הקונדיטוריה, בוטיק סנטרל, מציעה לקראת שבועות תפריט מיוחד ובו מגוון מוצרי המאפה המשתדכים נהדר לגבינות כגון קרקרים, עוגיות פרמז'ן, מגוון קישים וכמובן מבחר עשיר של עוגות גבינה בגדלים שונים וגם עוגות גבינה ללא סוכר.

להלן הצצה לתפריט שבועות של בוטיק סנטרל: עוגות גבינה פס 48 שקל: גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה, מוס גבינת שמנת עם פירורים וקינמון, גבינת שמנת עם פירורי ביסקוויט שוקולד, גבינה אפויה ללא תוספת סוכר ועוד עוגות גבינה אפויה בציפוי שמנת חמוצה, קוטר 20 ס"מ במחיר 99 שקל, קישים במבחר גדלים (אישי 22 שקל / קוטר 22 89 שקל) – מבחר קישים מבצק פריך על בסיס חמאה, עם תערובת שמנת וגבינות עשירה וירק משתנה (תרד, בצל וכרישה, פטריות, בטטה ועוד. בקניית 4 קישים אישיים ויותר ניתנת הנחה של 2 שקל לקיש. מאפים מלוחים 11 שקל: מקלות מלוחים של בצק עלים עם גבינת פרמז'ן ועשבי תיבול/ פסטו ופרמז'ן, מגוון פוקצ'ות 10/12 ₪ ומיני בורקסים במילוי גבינה/ תפוחי אדמה. קרקרים ועוגיות: גריסיני מתובלים בתימין, שום ומלח גס 24 שקל, קרקר פרמז'ן ועשבי תיבול 28 שקל

שעות וימי פתיחה בסניפים: ימים א-ה 07:00-20:00 יום ו 07:00-15:00

צילום: חגית גורן

 

מתוקה עושה קאמבק למרמלדה

עוגות גבינה ומרמלדות צבעוניות, פינוקי מרמלדות מפירות טבעיים, בלינצ'סים במגוון טעמים, קישים משפחתיים מפתים, וכמובן עוגות שמרים- בבקה שושנים, ובריוש דובדבניםmetuka20512

מירי ארזי, קונדיטורית רשת מתוקה מרעננת את התפריט עם חידושים לקראת חג שבועות 2012:

קאמבק מרמלדה במתוקה -  קולקציית עוגות בשילוב של מרמלדה:

• חדש עוגת גבינה מרמלדת לימון- עוגת גבינה קרה מוס לימון ומרמלדת לימון. מחיר: 59 שקל

• חדש עוגת גבינה מרמלדת פטל – עוגת גבינה בשילוב מוס פטל טבעי ומרמלדת פטל. מחיר: 59 שקל

• חדש גבינה שוקולד מרמלדת פסיפלורה – עוגת גבינה קרה, מוס שוקולד עם מרמלדת פסיפלורה. מחיר: 59 שקל

• חדש מארזי מיקס מרמלדות מפירות טריים בטעמים מנגו/ פטל/ אגס. מחיר: 18 שקל

• חדש גבינה מרמלדת לימון- עוגת גבינה קרה עגולה, בשילוב מוס לימון ומרמלדת לימון. מחיר: 149 שקל

עוגות פס בשילוב גבינות:

• חדש  עוגת טרמיסו – עוגה בשילוב גבינת מסקרפונה קקאו ובישקוטי טבולים בקפה. מחיר: 59 שקל

• חדש עוגת קרם שניט פריך – עוגת שכבות של בצק עלים חמאה וקרם קצפת וניל קלאסי וממכר. מחיר: 49 שקל

• עוגת פס גבינה פרורים (מגיעה גם כעוגה עגולה)- עוגת גבינה קרה בשילוב גרגירי וניל, ופרורים פריכים. מחיר: 59 שקל

• עוגת גבינה קצפת ותותים- עוגת גבינה אפויה בציפוי קצפת וניל ותותים טריים. מחיר:59 שקל

• עוגת גבינה של פעם - עוגת גבינה אפויה קלילה בציפוי שמנת. רגילה/ללא סוכר. מחיר:49 שקל

• עוגת גבינה בשילוב פירות וקצפת - עוגת גבינה אפויה עם וניל, קצפת ושלל פירות העונה. מחיר:59 שקל

ניתן להשיג בחנויות הקונדיטוריה של רשת מתוקה בתל אביב ובכפר סבא, ובמתוקה ROOMSERVICE

חדש! קישים משפחתיים במתוקה ישר לשולחן החג:

טעמים חדשים לליין הקישים המשפחתיים במתוקה-

• קיש פטריות שמפיניון ופורטובלו

• קיש בצלים, המשלב בצל לבן, כרישה, ובצל ירוק מעוטרים ברשת בצק מעל

• קיש בטטה וגבינת עיזים

• קיש בלקני עם אנטיפסטי וגבינות מלוחות

הקישים מגיעים בצורות מרובע/עגול מחיר: 98 שקל

ניתן להשיג בחנויות הקונדיטוריה של רשת מתוקה בתל אביב ובכפר סבא, ובמתוקה ROOMSERVICE

עוגות עגולות

• חדש גבינה מרמלדת לימון- גבינה קרה מוס לימון ומרמלדת לימון. מחיר: 149 שקל

• גבינה פרורים- עוגת גבינה קרה בשילוב וניל ופרורים פריכים. מחיר: 110-149 שקל (תלוי בגודל-עוגה משפחתית קטנה/משפחתית גדולה)

עוגות שמרים בשילוב גבינה:

• בבקה ריקוטה - עוגת שמרים שושנים במילוי גבינת ריקוטה איכותית. מחיר:49 שקל

• עוגת קראנץ' גבינה- עוגת קראנץ' שמרים בשילוב גבינה מתוקה. מחיר:38 שקל

• עוגת בריוש גבינה ודובדבנים – עוגה מבצק בריוש צרפתי במילוי גבינה, וניל ודובדבנים.

מחיר: 38 שקל

ניתן להשיג בחנויות הקונדיטוריה של רשת מתוקה בתל אביב ובכפר סבא, ובמתוקה ROOMSERVICE

בלינצ'סים במתוקה:

בלינצ'סים בשלושה מילויים (מבצק קלאסי):

• בלינצ'ס במילוי גבינה מתקתק

• בלינצ'ס במילוי גנאש שוקולד נפלא ואגוזים קלויים

• חדש! בלינצ'ס דובדבנים.

מחיר:42 שקל למארז (8-10 יח')

ניתן להשיג בחנויות הקונדיטוריה של רשת מתוקה בתל אביב ובכפר סבא.

מגשי אירוח במתוקה ROOMSERVICE לכבוד שבועות:

חדש! מגש לבן ומרמלדה- שלושה סוגים של הפתעות לחג השבועות: ממתק גבינה וחמאת בוטנים על מקל, בציפוי שוקולד לבן וקראנצ'ים של אגוזים/ מיני עוגת מרמלדה- עוגת גבינה נימוחה, על מצע בצק בישקוטי פריך, בציפוי מרמלדת פטל טבעית/כוסיות קדאיף במילוי גנאש לבן. (מארז 26 יחידות). מחיר: 188 שקל.

מגש גבינות וטאפנדים במתוקה ROOMSERVICE – מגוון גבינות איכותיות בליווי ממרחים נהדרים. מחיר: 180 שקל.

ניתן להשיג במתוקה ROOMSERVICE

מגש גבינות קלות – מבחר גבינות בריאות עד 5 אחוז בליווי ירקות חתוכים טריים. מחיר: 150 שקל

ניתן להשיג במתוקה ROOMSERVICE

מגש בלינצ'ס מתוק בשלושה טעמים -

בלינצ'ס גבינה צימוקים, בלינצ'ס גנאש שוקולד ואגוזים קלויים, בלינצ'ס דובדבנים, מוגש עם יוגורט פירות עדין

(מס' יחידות במגש: 24/ 8 מכל טעם). מחיר: 139 שקל.

ניתן להשיג במתוקה ROOMSERVICE

מגש בלינצ'סים מלוחים מדפי אורז:

בלינצ'סים עשויים מדפי אורז דקיקים בניחוח אסיאתי אשר מגיעים בשלושה מילויים מיוחדים:

• בייבי תרד טרי בשילוב קשקבל ואגוזים קלויים

• בטטה גבינת ברי ועלי בזיליקום טריים

• עלי סלק בשילוב גבינת רוקפור ושקדים.

מחיר: (21 יחידות) מחיר: 103 שקל.

ניתן להשיג בחנויות הקונדיטוריה של רשת מתוקה בתל אביב ובכפר סבא.

• חדש! סניף רמת אביב - חנות קונדיטוריה וקפה- טאגור 30, תל אביב.

• חדש! סניף הרצל- חנות קונדיטוריה וקפה- הרצל 18, ת"א.

• חדש! סניף כפר סבא- חנות קונדיטוריה וקפה-מתחם G, רח' ויצמן 207, כפר סבא.

• מרכז ויצמן- חנות קונדיטוריה ומתנות- רח' וייצמן 14 ת"א (בית החולים איכילוב).

• סניף אסותא- חנות קונדיטוריה ומתנות, רחוב הברזל 20, רמת החייל תל אביב.

• מתוקה ROOMSERVICE- 1-700-723-723

צילום: דן פרץ

 

מגוון מוצרים לשבועות על טהרת הגבינות ברולדין

רשת רולדין יוצאת השנה בסל מוצרים מלא ועשיר לחג השבועות, הכל בייצור עצמי וחומרי הגלם האיכותיים ביותר. סל המוצרים כולל מגוון של 14 עוגות גבינה, קישים חדשים, מאפים, פוקצ'ות בטעמים, לחמים ועוד. לצד עוגות הגבינה הביתיות, צוות השפים של roladin21512רולדין פיתח מספר עוגות חדשניות לכבוד החג ושדרג את המתכונים הבסיסיים: עוגת מילפיי צרפתית עם גבינת מסקרפונה קרה בשילוב מרמלדת דובדבני מורלו, עוגת גבינה אפויה בשילוב עוגיות אוריאו המקפיצות את טעם הגבינה, קרנץ מבצק בריוש חמאה העשוי בטכניקה חדשנית המעניקה אווריריות לבצק ומעשירה את הטעם, במילוי ריקוטה, קרם פטיסייר ודובדבני אמרנה

עוגות גבינה אפויות

חדש - בלנקו נואר - גבינת שמנת אפויה על תחתית פאדג' שוקולד ועוגיות אוריאו, בציפוי שברי עוגיות אוריאו וקרם שוקולד לבן בחלב. 60 שקל לפס

גבינה שמנת–גבינה אפויה וקרמית, בשילוב גרגרי וניל ובציפוי גבינת שמנת. 60 שקל לפס.

אמריקן צ'יז קייק - עוגת גבינה אמריקאית אפויה ועשירה, על תחתית פאדג' שוקולד בלגי בציפוי גאנש שוקולד חלב. 60 שקל לפס

טורט גבינה גבוהה –גבינה אפויה גבוהה קלאסית, המזכירה את טעם הבית, עשויה מגבינות לבנות ועשירות. 55 שקל לפס.

גבינה ללא תוספת סוכר – עוגת גבינה אפויה על תחתית בצק פריך ובציפוי שטרוייזל, ללא תוספת סוכר. 55 שקל לפס.


עוגות גבינה קרות

חדש - מלפי מסקרפונה ודובדבני מורלו- עוגה מילפיי צרפתית בגרסה לשבועות - בצק עלים הפוך (שיטת הכנה המעשירה את הטעם ומעניקה פריכות לבצק), קרם גבינת מסקרפונה עשירה ומרמלדת דובדבני מורלו . 60 שקל לפס.

גבינת קרמה פטל –עוגת שכבות של מרנג, קוקוס ושקדים, קרם גבינה בקרם פטיסייר, קרמה פטל וקולי פטל אדום. 60 שקל לפס/ 129 שקל לקוטר 21.

טירמיסו וטרוף אספרסו שוקולד– קרם גבינת מסקרפונה, טראפלס שוקולד חלב בפולי קפה ושמנת, על תחתית שוקולד ואספרסו. 60 שקל לפס/ 129 שקל לקוטר 21.

קרם גבינה פירורים- קרם מגבינות לבנות ושמנת, על בסיס בצק פריך חמאה, מצופה בפרורי שטרויזל. 60 שקל לפס.

 

שמרים בשילובי גבינות

חדש - קרנץ ריקוטה ודובדבני אמרנה– קרנץ מבצק בריוש חמאה העשוי בשיטת חדשנית המעניקה אווריריות לבצק ומעשירה את הטעם, במילוי ריקוטה, קרם פטיסייר ודובדבני אמרנה – 42 שקל

שטרודל גבינה ואוכמניות שטרודל בצק שמרים חמאה במילוי גבינה עשירה ואוכמניות. 39.90 שקל

בריוש ריקוטה- בצק בריוש חמאה צרפתי במילוי גבינת ריקוטה. 39.90 שקל

 

המלוחים של רולדין לחג

חדש - קיש פרובינסיאל – בצק פריך חמאה במילוי פלפלים קלויים, קישויים צלויים בשמן זית ועשבי תיבול ובצל מלית רויאל עשירה 49.90 שקל (קוטר 20)

חדש - קיש עגבניות ריקוטה – בצק פריך חמאה במילוי ריקוטה, עגבניות שרי צלויות בתימין שום ושמן זית, בשילוב מלית רויאל עשירה 49.90 שקל (קוטר 20)

ועוד מגוון קישים בטעמים: בצלים וכרישה/ פטריות/ בטטה ואגוזים/ ברוקולי/ אנטיפסטי 69.90 שקל (קוטר 22)

פוקצ'ות איטלקיות – פוקצ'ות איטלקיות בשילוב ירקות צלויים וגבינות. 19 שקל.

פלוטים – מקלות לחם צרפתי על בסיס מחמצת וקמח דורום, בטעמים: גבינת טל העמק ותערובת זיתים/ עגבניות מיובשות, גבינות, זיתים ועשבי תיבול מחיר: 9 שקל ליח'.

מאפים מלוחים- מאפים יווניים מבצק גבינת קשקבל במגוון טעמים: 6.3 שקל ל-100 גרם.

מגוון לחמים- מבחר לחמי מחמצת: חיטה מלאה/ 7 דגנים/ שיפון/ צימוקים/אגוזים/זיתים/ פרג וחמניות/ לחם מופחת קלוריות.18.90-16.90 שקל

ניתן להשיג בכל סניפי הרשת, לבירור הסניף הקרוב לביתך צלצל 8999927 - 09 או באתר הבית www.roladin.co.il

צילום: רונן מנגן

 

שפים יצרו מנות חדשות על בסיס ריקוטה פרסקה

ריקוטה פרסקה של מחלבות גד הנה גבינה המיוצרת ממש כמו באיטליה (פרסקה פירושה טרייה באיטלקית) ריקוטה פרסקה אהודה מאד על ידי השפים בשל מרקמה הקרמי והמעודן ויכולת ההתאמה שלה למאפים וקינוחים.ricota24512

ארבעת השפים המובילים, ניר צוק (ביסטרו נועה), דוד פרנקל (פרונטו) יוסי שטרית (קיטצ'ן מרקט) וגולן גורפינקל (דלאל) התגייסו לרגל שבועות, ויצרו מגוון מנות יצירתיות המבוססות על ריקוטה פרסקה של גד. המנות החדשות יוגשו לסועדים במסעדותיהם במהלך סוף השבוע של החג ימים שישי, שבת וראשון ה- 25.5.12- 27.5.12.

המנות המיוחדות שיציע השף ניר צוק בביסטרו נועה ביפו, היא פסטה עם ריקוטה פרסקה ואנשובי (42 ₪) וקינוח של ריקוטה מוקצפת ברוטב פירות יער (34 שקל).

דיויד פנקל, שף מסעדת פרונטו יגיש אניילוטי גבינה בקרם תרד (54 שקל ) וקנולי במילוי ריקוטה פרסקה (35 שקל )

יוסי שטרית שף קיטצ'ן מרקט יגיש עוגת ריקוטה פרסקה קלאסית (33 שקל).

שף גולן גורפינקל יגיש בדלאל סלט עלה עלה עם ריקוטה פרסקה (58 שקל).

צילום: דן לב

 

טאטי לחם בעקבות שביל החלב

לכבוד חג השבועות, מתעטפת מאפיית הבוטיק "טאטי לחם" בלבן ומשיקה את תפריט שביל החלב עם מאפים מיוחד לחג, על טהרת הגבינות ותנובת הארץ. התפריט כולל מגוון מוצרים שנעשו כולם בעבודת יד, עשויים מחומרי הגלם הטובים והמובחרים ביותר.tati20512

תפריט לחמים קישים ופוקאצ'ות כולל מגוון רחב של מוצרי מאפה המשלבים גבינות, עשבי תיבול וירקות.

לחם כורכום לוז וקשקבל 26 שקל

לחם תרד וגבינת צ'דר 26 שקל

פאן דה מי פרמזן 5.50 שקל

פוקצ'ה שרי ,בצל, עשבי תיבול ומוצרלה באפלו 23 שקל

לחם גבינה כחולה וצימוקים 23 שקל

פלוט זיתים וגבינת גאודה 13 שקל

קראנץ מלוח- פסטו וגבינות עיזים 39 שקל

קישים- פטריות, אנטיפסטי וארטישוק 69/125 שקל

תפריט עוגות ועוגיות

עוגת גבינה ושוקולד קוטר 20- 65 שקל, קוטר 26- 125 שקל

עוגת גבינה ביתית 72 שקל

עוגת שמרים ריקוטה וצימוקים ארוך- 41 שקל, עגול- 47 שקל

מוס גבינה קדאיף ופסיפלורה 110 שקל

עוגת פריס ברסט במילוי מסקרפונה ותותים 90 שקל

שרלוט גבינה קרה ופירות יער 115 שקל

טארט ריקוטה ודובדבנים ארוך- 65 שקל, עגול- 75 שקל

טארט פרג וקרם גבינה ארוך- 65 שקל, עגול- 75 שקל

עוגיות רוקפור ואגוזים 34 שקל

מקלות קרקר, קצח ושומשום 32 שקל

קרקר דגנים 32 שקל

מאפיית הבוטיק "טאטי לחם" מציעה מגוון רחב ועשיר של לחמים ומאפים הנאפים בעבודת יד באיכות גבוהה ביותר, תוך שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר. בין מגוון המאפים ניתן למצוא לחמי בריאות כגון לחם דגנים, לחם טבעי, לחם שיפון צרפתי, מגוון בריושים, טארטים, עוגות בחושות ומאפים נוספים. ב"טאטי לחם" שומרים על הערכים התזונתיים והויטמינים של הלחמים והמאפים, באמצעות שימוש בשיטות אפייה מיוחדות וטכנולוגיות מודרניות, המאפשרות תסיסה איטית של השמרים הטבעיים. המאפייה, חנויות הלחם, בתי הקפה והחדרים הפרטיים- שוכנים כולם במתחמי "טאטי" שבגבעתיים ובאזור התעשייה של יהוד.

חנויות טאטי לחם:

דרך השלום 53, גבעתיים

אברהם גירון 3, אזור התעשייה יהוד

טלפון רב קווי להזמנות: 03-5392500

שעות פעילות: א'-ה'- 22:00-07:00, שישי:07:00- כניסת השבת

צילום: דניאל לילה

 

תנובה שף: מנות שף ייחודיות לחג במגוון בתי קפה ומסעדות

במסגרת המהלך יוגשו במגוון בתי קפה ומסעדות מנות חג אשר הורכבו במיוחד על ידי מיטב השפים בישראל בין התאריכים ה – 10-27.05.2012tchef20512

במסגרת מהלך ביכורי השף, בתנובה שף, החטיבה המתמחה של קונצרן תנובה בשוק המזון המקצועי, החליטו לממש את חזונם של כמה מהשפים הבולטים בסצנה הקולינרית בישראל ולאפשר להם לספק לסועדים חווית שבועות ייחודית. מגוון שפים ממסעדות ובתי קפה מהמובילים ברחבי הארץ יגישו מנות שבועות מקוריות, ברוח החג ובמחיר משתלם. את מתכוני השפים ניתן למצוא גם בעמוד הפייסבוק של תנובה.

רינת אשכנזי, מנכ"לית תנובה שף: פעילות ביכורי השף נולדה מתוך רצון להעניק לסועד חווית חג ייחודית ולתת במה מכובדת לשפים הנפלאים אשר תרמו מהידע והניסיון שלהם לטובת הסועד בחג הקרוב. חשוב לנו להעניק לסועד חווית שבועות ייחודית הכוללת גם הצצה למטבחי השפים, ובעזרת החוברת הייחודית כל אחד יכול לבשל את מנות השף במטבח הפרטי שלו.

המסעדות ובתי הקפה המשתתפים במבצע: רשת בתי קפה גרג, רשת קפנטו, קקאו, איטלקיה בתחנה, אמיליה, אספרסו בר ביסטרו, בייקרי 29, בית היין, ברדו, טרסה, קפה מצדה, מקום בלב, קפה מוסקט, קפה תפוז, בויה, יוליה בנמל, מסעדת לחם ויין, porter & sons, קמילה.

צילום: דניאל לילה

 

גבינות אורגניות במשק ברזילי

חג השבועות, הינו חג מאוד משמעותי וחשוב עבור משק ברזילי - משק חקלאי אורגני ומסעדה צמחונית אורגנית. החג שמסמל את ההרמוניה עם הטבע ומתרחש בזמן סיום קציר החיטה, משמש מאז קום המדינה לחגם של עובדי האדמה, החקלאים ולכל מי שיש barzi21512חיבור חזק לאמא אדמה ולפירותיה המניבים.

בתפריט יהיו הצעות ייעודיות לחג השבועות למשל: פלטת זוגית של גבינות נאות סמדר בליווי מבחר הלחמים של המשק וממרחים , 2 כוסות יין לבן תוצרת נאות סמדר או 2 כוסות מיץ נאות סמדר ב- 100 שקל. (24-25.5)

הגבינות של נאות סמדר יימכרו בחנות המשק וכן, יוצב דוכן טעימות של מוצרי נאות סמדר במשק – החיבור של המטבח האיכותי וטעים של "משק ברזילי" עם הלחמים האיכותיים והאורגניים שנאפים טרי טרי במקום והגבינות של "נאות סמדר" הוא הכי טעים הכי בריא והכי שבועות שיש. המחירים:

• לחם + 2 גבינות נאות סמדר ב- 50 שקל

• לחם + עוגת שבועות ב- 49 שקל

• לחם + 2 ממרחים לחג שבועות תוצרת המשק ב- 45 שקל

חדש במשק ברזילי – סדנת בנייה בבוץ

ביום ה' ה- 24/5/12 יתקיימו הפעלות מיוחדות לילדים של סדנת בוץ – בניה בבוץ עם יותם הגנן ועוד חברים – השתתפות ליושבי המסעדה בעלות 15 שקל.

השימוש באדמה כחומר בניה החל לפני המון שנים, כאשר לא הייתה מודעות לבניה מבטון, יציקות למיניהם וכן הלאה. כיום בשל המודעות ההולכת וגוברת לשמירה על איכות הסביבה, זוכה תחום זה לעדנה מחודשת.

עיצוב בית בבוץ זו חוויה יוצאת מן הכלל, היא מחזירה אותנו אחורה לגן,יחד ים יותם הגנן ישחקו הילדים בבוץ, יבנו לבנים מבוץ, לטאה גדולה מבוץ ועוד.

הפעילות תתקיים בשעות 16:00 ו- 17:00 .

שעות הפעילות במשק ברזילי:

א' – ה' 08:00 – 24:00 (ניתן להזמין אוכל עד השעה 23:00) ו' 08:00 – 15:00

טלפון משק ברזילי : 09-7453935

http://www.meshekbarzilay.co.il/about

צילום: יחסי ציבור

 

השף שאול בן אדרת יצר תפריט ספיישלים לשבועות

השף שאול בן אדרת החליט לצאת לקראת חג שבועות במסעדת התרנגול הכחול עם תפריט ספיישלים המשלב מגוון גבינות עם דגים ופירות ים. התפריט יוגש החל מיום ה' 24.5 ועוד יום א' כולל 27.5.tarnegol21512

התפריט כולל מנות כגון:

• דג פילה מוסר על קרם אפונה וקשקבל (109 שקל)

• דג לוקוס על הפלנצ'ה אפוי בתנור בציפוי פרמז'ן קריספי (148 שקל)

• דג לברק ברוטב שמנת ו-4 גבינות (99 שקל)

• קדירה של שרימפס מבושלים בשמפניה וגבינת מסקרפונה וקוויאר שחור (129 שקל)

• פילטים של ברבוניות מאודות בגבינת סנט מור עטופים בעלי מנגולד (99 שקל)

מסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת מציעה עולם שלם של אפשרויות – הכל תחת קורת גג אחת: תפריט עשיר בטעמים, רמות מחירים משתנות וכן אפשרויות ישיבה מגוונות היוצרות חוויה שונה בכל פינה: בבר האלכוהול והקוקטיילים, בחלל המסעדה המרכזי, בלאונג' המפנק, במרפסת המרהיבה, בבר האינטימי במנהרת היין הבנויה כמערת אבן ומובילה לחדר הפרטי בו ניתן לערוך אירועים עד 50 סועדים.

כתובת:

ניסים אלוני 10 , תל אביב.

טלפון: 03-5443349

שעות פתיחה:

יום א' - שבת 24:00 – 12:00

צילום: דניאל לילה

 

ערב שבועות במסעדת "פרידה קאלו"

מסעדת "פרידה קאלו", של השף יואב בלימן, תחגוג את ערב חג השבועות (מוצ"ש) עם תפריט ספיישלים חלביים, עם גבינות ממיטב מחלבות ישראל:nioki21512

פיצה בלקנית מכסיקנית – 41 שקל

ניוקי תפו"א, קציפת פיקורינו ואספרגוס – 42 שקל

סלט סלק וגבינת כבשים כחולה – 37 שקל

סביצה פלמידה לבנה, יוגורט כבשים מתובל, עגבניות צלויות ותחמיץ חלפינו-ליים – 45 שקל

בנוסף לספיישלים, יוגשו במסעדה בירות בוטיק ישראליות ויינות של יקב ברקן.

מסעדת "פרידה קאלו", לילינבלום 43, תל אביב. טלפון: 03-5660481

צילום: מור סגל

 

"מונטיפיורי שבע" - צלחת גבינות זוגית, פירות ו-2 כוסות יין במחיר מיוחד לחגmonti21512

"מונטיפיורי שבע" והשפית אמילי גולדברג חוגגים את שבועות עם הרבה גבינות ויין (בערב החג ובחג, 26-27 במאי).

האורחים יוכלו ליהנות מצלחת גבינות זוגית של משק יעקב'ס, שלצדן פירות העונה, ומ-2 כוסות יין לבחירה ממבחר יינות – והכל במחיר חגיגי של 120 שקל (לזוג).

צלחת הגבינות תכלול גבינות בקר וצאן איכותיות: מנצ'גו, טום, קשקבל וטלג'יו.

בין היינות מהם יוכלו הסועדים לבחור: ווייט פרנק 2011 של יקב טוליפ, ג'יימס שנין בלאן 2010 של יקב סוסון ים ואביב שיראז 2010 של יקב ססלוב.

בנוסף ניתן יהיה להזמין מנות מיוחדות לחג, ביניהן - מנת פילה מוסר ים עם במיה, ארטישוק, שרדונה וגבינת סנט מור (במחיר 104 שקל).

להזמנות: 03-5100094

מונטיפיורי שבע היא מסעדת שף ים תיכונית עכשווית ומלאת "שמחת שוק" - של השפית אמילי גולדברג.

האוכל מלא התשוקה, שמגיע היישר מהלב; חומרי הגלם הטריים והמעולים; המנות המשתנות ע"פ עונות השנה; והשירות המקצועי והחמים גם יחד; מצטרפים לבר המסעדה הדינמי, לאווירת השוק העוטפת את המקום, ולבניין לשימור בו ממוקמת המסעדה באזור הכי יפה ותל אביבי.

שעות פעילות: ימים א'-ה' 12:00-24:00 שישי ושבת 10:00-24:00

צילום: נועם בן אהרון

 

חג שבועות לבן ב"בית בנמל המסעדה"

השנה בחר השף עדי אבו לחגוג את החג בלבן – מן המסד ועד הטפחות – מן המלצרים ועד המנות. המלצרים במקום ילבשו לבן וישרו אווירה חגיגת ונעימה לכל סועד; מבחר גדול של משקאות לבנים יוצעו להרטיב את גרונם של הבאים למקום; מנות לבנות כמו bait21512לזניה לבנה ברוטב פרמזן ושמנת וכן רביולי גבינות צאן בחמאת עגבניות יחגגו על הצלחת ויוצעו במחירים מיוחדים וכמובן עוגת הגבינה המפורסמת של השף עדי אבו אשר הפכה לשם דבר בנמל ולא רק בשבועות, תקנח ארוחת טובה טובה.

בין המנות המיוחדות המוצעות לחג:

• סלקים צלויים על לאבנה מקומית, במחיר 28 שקל

• רביולי גבינות צאן בחמאת עגבניות – רביולי ממולאים בתערובת גבינות צאן מקומיות מונחים על חמאת עגבניות עם עירית קצוצה מעל – מחיר 52 שקל

• לזניה לבנה ברוטב שמנת פרמזן – דפי לזניה מלאים גבינות ישראליות, כרישה ותרד ברוטב שמנת – מחיר 72 שקל

המסעדה תציע קוקטיילים מיוחדים לבנים:

• ערק רוזטה נענע - במחיר 28 שקל

• הליידי של מוטי – וודקה, מונין רימונים, מונין תפוחים, שמנת מתוקה, חלב ופירות חתוכים - במחיר 32 שקל

• רוסי מתוק – מאליבו, שמנת מתוקה, וודקה ופסיפלורה - במחיר 32 שקל

וההפתעה הגדולה: במסעדה מבטיחים כל מי שילבש לבן מכף רגל ועד ראש יקבל קוקטייל על חשבון הבית. חגיגת השבועות תהיה ב"בית בנמל – המסעדה" בחג עצמו - יום א' 27/5 במשך כל שעות היום.

להזמנות מקום: 03-7171550

שעות פתיחה: 23:00 - 9:00

שעות הגשה:

בוקר 9:00-12:00

צהרים 12:00-18:00

ערב 18:00-23:00

"בית בנמל – המסעדה", האנגר 26, נמל תל אביב, טל: 03-7171550

האתר: rest.bayitbanamal.com

צילום: יעל אילן

 

הפניניג שבועות במסעדת גאיה בבנימינה

ביום ראשון 27/ לחודש החל מ- 15:00 יחול הפניניג שבועות בגאיה שיכלול גבינות בוטיק, יינות של יקב אמפורה ויקבי כרמל במחירים מוזלים החל מ- 15 ש"ח לכוסgaya24512

וכל התפריט של גאיה יוגש במנות מוקטנות במחיר 20 ₪ למנה. לדוגמא:

לביבות כרישה ופרמז'ן בליווי סלט עגבניות בלאדי ויוגורט ; סלט קיץ – מלון, מלפפון, גבינת פטה, זיתי קלמטה, בזיליקום וחסות ; כיסוני סלק במילוי גבינת סנט מור, רוטב שמנת ופרג ; קלמרי של קיץ בליווי צ'יפס סלק, קריספי תפו"א, פלפל ירוק וקרם פרש ; סרדינים טריים כבושים עגבניות קונפי זעתר ויוגורט ; ספריבס ברוטב הדרים פיקנטי ; פילה לוקוס בקוקוס מסאלה מוגש עם אורז לבן ; נקניקיות תוצרת בית בליווי שוקרוט ; רביולי כבד אווז בחמאה ומלח כמהין ; שרימפס סנטה פה תירס, בייקון, פלפל חריף, גרעיני דלעת.

יום ראשון 27/5 החל מ-15:00, מסעדת גאיה, בנימינה

גאיה

04-6181818 | רחוב האמן 1 פינת הטחנה א.ת. הרכבת, בנימינה

צילום: דניאל לילה

 

שבועות של גבינות ושוקולד במסעדת תשבי

מסעדת תשבי, ביקב תשבי, מציינת את חג השבועות בחגיגה גדולה של גבינות, יין ושמן זית, ריבות יין בטעמים שונים, לחמים מקמח מלא אורגני ועוד.

המאסטר שף גונטר בידרמן ויין היקב גולן תשבי רקחו ביחד במסעדת פלטת גבינות המגיעה למרכז השולחן ומשלבת בתוכה גבינות מובחרות ושוקולדים שונים של וולרונה מאזורים שונים בעולם: קממברט קצח ושוקולד ALPACO שפולי הקקאו שלו מגיעים tishbi4412aמאקוודור, צפתית לבנה ושוקלד OPALYS, קצ'וטה ושוקולד TIENORI מהרפובליקה הדומיניקאנית, איטליקו ושוקולד CARAIBE מהאיים הקאריביים, רוקפור ושוקולד CARAMELIA, גאודה ושוקולד MANJARI ממדגסקר, מנצ'אגו ושוקולד JIVARA. הפלטות מגיעות למרכז השולחן והופכות את חווית השבועות למתוקה ומהנה: פלטת גבינות קטנה (48 שקל המתאימה לזוג) ופלטת גבינות גדולה (88 שקל המתאימה למשפחה).

בתחנת התידלוק, לקוחות המסעדה יוכלו למלא בקבוקים ממיכלי נירוסטה גדולים שנמזגים לעיני הלקוח: יין קברנה סירה צעיר 2011 (19 שקל לליטר) ושמן זית (50 שקל לליטר).

בחנות היקב ריבות יין תוצרת יקב תשבי העשויות מפירות שונים כדוגמת; מנגו, דובדבן, פסיפלורה, תות, ותאנה ומשולבות עם יינות שונים או ריבות יין ללא הפרי: קברנה, מרלו, ריזלינג, שרדונה וסנגריה. (25 שקל לצנצנת 220 גרם).

התפריט הקבוע של המסעדה יציע מבחר רחב של מנות גבינה: פיצות, כדורי גבינות, מאפה בירה עם קממבר, עוגות, וקינוחי גבינה. ספיישל מיוחד לכבוד החג תהינה עוגת גבינה עם עוגיות שוקולד אשאנטי וגוואנחה של ולרונה.

רקע: מרכז המבקרים של יקב תשבי מצוי במתחם היקב, בדרך הציורית העולה מבנימינה לזכרון, וצופה אל כרמי האחוזה. במרכז אוירה כפרית ומכניסת אורחים. במקום, חנות יין עם מגוון יינות האיכות של היקב, אביזרי יין נלווים, מרכז טעימות שוקולד של וולרונה הצרפתי עם יינות תשבי, ריבות יין (תוצרת הבית של משפחת תשבי), שמן זית ומבחר גבינות גורמה. מרכז המבקרים מארח קבוצות של עד מאה אורחים לארוחות בוקר וצהריים. ממרכז המבקרים יוצאים סיורים מודרכים (בעברית ובאנגלית) במהלך הסיורים מבקרים במתקני היקב, במזקקת ברנדי אותנטית בשיטת אלמביק, היחידה במינה במזרח התיכון, ובמרכז השוקולד ויין בו ניתן לחוות טעימות של יינות תשבי בהתאמה לשוקלדים של וולרונה. הסיורים מתקיימים בימים א-ה, בשעות 10:00, 12:00, 14:00 בתיאום מראש!

מסעדת תישבי פתוחה מדי יום משעה 8:00-17:00 למעט יום שבת וחג

אזור התעשייה הצפוני של בנימינה, על כביש 652

טל': 04-6380434

צילום: גיא שמואלי

 

פיצות ופסטות בנובה ג'ויה

חג השבועות קרב ובא ולכבודו ניתן למצוא ברשת המסעדות האיטלקיות 'נובה ג'ויה' מנות מיוחדות לשבועות. המנות כוללות מבחר פיצות מטאבון עצים אותנטי , מאפים מיוחדים עם גבינות ייחודיות, פסטות, רטבים מעולים ובצקים איכותיים.novajoya21512

בין המנות המוצעות לחג:

פיצה אספרגוס וארבע גבינות: פיצה עשירה בגבינות מסקרפונה, ריקוטה, גורגונזולה ופרמז'אנו עם טבעות אספרגוס.

אורקייטיה תרד וריקוטה: פסטה איכותית עם ריקוטה, תרד טרי, אנשובי ,שום, שמן זית ופרמז'אנו .

אורייקטיה נאפולי: פסטה עם רוטב נפוליטני, עגבניות טריות, קולרבי מלפפון, שום, שמן זית, ריקוטה, פטה פרמז'אנו ובזיליקום. - מנה קיצית המשלבת רוטב קר, פסטה חמה וגבינת ריקוטה

סניפי הרשת:

סניף רמת החייל: הברזל 4 רמת החייל, תל אביב, א'-ש', 12:00-24:00.

סניף רמת השרון: סוקולוב 66 , רמת השרון, א'- ו' 8:00-23:00, שבת 9:00-23:00

סניף הרצליה: אריה שנקר, הרצליה פיתוח, א'-ש', 12:00-24:00.

סניף תל אביב(סנימטק): שפרינצק 2 (פינת רחוב הארבעה), תל אביב א'-ש' 10:00 אחרון הלקוחות.

https://www.facebook.com/NOUVAJOYA

החוויה האיטלקית מגיעה עד אליך -שירות משלוחים ב-5692* joya)*)

צילום: יחסי ציבור

 

בונאלוס ספרדי לשבועות ב'טאפאיה'

טאפאיה, הטאפאס בר של ראשון לציון, יערוך חגיגת בונאלוס (כדורי גבינה מטוגנים, מעדן ספרדי מסורתי), לכבוד שבועות. בהתאריך 24 למאי ועד ה-28 יגיש שף עינב אזאגורי 5 סוגי בונאלוס במילויים מיוחדים, לצד רטבים קטלוניים עוקצניים, להשלמת חוויית tapaya21512החג.

ובתפריט: בונאלוס גבינות ודג קוד (30 שקל); בונאלוס פרמזן וסרטנים (34 שקל); בונאלוס גבינת מנצ'גו וחמון יהודי (32 שקל); בונאלוס גבינות עם סלט מלון וחומץ שרי (22 שקל); בונאלוס גבינת ריקוטה כבשים , תפוחים וקינמון עם רוטב קרמל (22 שקל).

מסעדת טאפאיה- טאפאס בר

רחוב משה בקר 12, ראשון לציון

טלפון: 03-9666440

צילום: דניאל לילה

 

שבועות בלבן בכיכר מילאנו

ג'ונו בר יין חוגגים את שבועות עם תפריט ספיישלים לצד תפריט לבנים

חג השבועות מגיע בסוף חודש מאי וג'ונו בר היין הממוקם בכיכר מילאנו בתל אביב צובע את התפריט בלבן, לכבוד שבועות יציע התפריט מגוון מנות ספיישל עם גבינות החלjuno21512

מה 23.5 ועוד סוף החודש ביניהן: פוקאצ'ה של חציל וגבינת פרובלונה (36 שקל), סלט זוקיני עם צנון, חמוציות, שקדים פרוסים, פטה צאן ויוגורט (38 שקל), כיסוני פילו עם גבינת

קממבר מוגש עם ריבת שום (29 שקל), ארטישוק איטלקי וגבינת פוקרינו (39 שקל) כדור מוצרלה די בופאלו עם שמן זית, זרעי כמון וצ'ילי בתוספת בטטה אפויה ותרד (32 שקל) ועוד.

את מנות הספיישל ניתן יהיה ללוות גם עם תפריט לבנים שיציע 10 יינות בכוסות במחירים הנעים בין 34-49 שקל לכוס בניהם: פלטר סוביניון בלאן, פלם בלאנק, דלתון פומה בלאן,

גוש עציון לבן, דומיין דה לה בום, שבלי ביו סימון, מרקיז דה קסרס ועוד. כמו כן יתקיימו מצבעים על רכישת בקבוקים הביתה מחנות היין של ג'ונו.

Juno Wine&Bar

דה האז 1, כיכר מילאנו, תל אביב , טל.03-5446620

א-ה,שבת 17:00-חצות שישי12:00-חצות

צילום: תומר לוין

 

שבועות במטבח של רמה

השף תומר ניב יצר תפריט שבועות מיוחד ב"מטבח של רמה" המציע ארוחה מלאה עם 7 מנות אביביות מחומרי גלם מקומיים של אזור נטף וכמובן מגוון גבינות המשולבות במנות.rama21512

את התפריט ניתן להזמין כארוחה מלאה במחיר של 220 ש"ח לסועד או לחילופין להזמין את המנות שתפריט שבועות בנפרד ללא מחוייבות לארוחה מלאה. בין המנות בתפריט שבועות

שיוגש במהלך הסופ"ש של החג: טארט קרם גבינות עיזים ובצל מקורמל 38 ₪, דג אינטיאס כבוש בחרדל, על ארטישוק מבושל ביין עם פרחי אביב בטמפורה ואיולי חריף 58 שקל,

אספרגוס בשמן זית ומיץ תפוזים על קרם גבינת עיזים עם צ'יפס "סרטי" תפוחי אדמה 56 ₪, סלט גבינת מוצרלה טריה, תותים, עלי רוקט ודבלים בשמן זית וחומץ בלסמי מיושן 39 שקל,

פלטת גבינות לקינוח 49 שקל ומנות נוספות.

המטבח של רמה

בכניסה ליישוב נטף, הרי יהודה טל' 02-5700954

המסעדה פתוחה לקהל הרחב בכל עונות השנה בסופי שבוע ימים: ה', ו', ש'

ולאירועים פרטיים בכל ימות השבוע א'-ש'

ניתן להתעדכן באתר: www.ramak.co.il

צילום: אביב נווה

 

חגיגה לבנה בבל ואנטואן

דיל זוגי מיוחדת של פלטת גבינות ובקבוק מבעבע וגם ספיישלים של מנות לבנות ותפריט כוסות מיוחד

בבר היין "בל ואנטואן" מציעים דיל שבועות מיוחד ובו פלטת גבינות גדולה עם מגוון גבינות בוטיק, סלסלת לחמים טריים ובקבוק יין מבעבע לבחירה: דומיין סיינט מישל, בלאן דה בלאן,bell21512

יבש או קאוויקיולי, מלווזיה, לבן, חצי יבש מחיר לדיל שבועות 179 שקל. בנוסף לדיל המיוחד יוצעו בבל ואנטואן מגוון מנות לבנות כגון: בגט Demi גבינת בושה עיזים, מחית כמהין,

ארוגולה ופרמזן 42  שקל, סלט אנדיב עם אפונת שלג, אבוקדו, ביצה עלומה, גבינת עיזים ורוטב ויניגרט 42 שקל, כדור מוצרלה די בופאלו, שמן זית, צ'ילי וזרעי כמון עם פלחי בטטה ותרד 42 שקל,

סלק אפוי ביין לבן ועשבי תיבול, ארוגולה, אגוזים וצימוקים, ברוטב יוגורט 32 וגם תפריט לבנים בכוסות מכל העולם: ישראל, צרפת, ארה"ב, ניו זילנד החל מ 34 ₪ לכוס יין.

Belle&Antoine

רח' בן יהודה 196 פינת ז׳בוטינסקי, תל-אביב טלפון 03-6055225

שעות פתיחה א'-ה',ש' 19:00 עד02:00

שישי 14:00 עד 2:00

צילום: בועז לביא

 

"בופה" שבועות מיוחד בביסטרו נועה של השף ניר צוק

לכבוד חג השבועות שיחול בתאריכים 26-27.5.12 השף ניר צוק רקח ארוחת חג בביסטרו "נועה", האחות הצעירה והשובבה של מסעדת קורדיליה. השף ניר צוק מציע ארוחת "בופה"  עם מנות ראשונות, עיקרית לבחירה וקינוח, שתוגש בערב חג השבועות ביום שבת 26.5 וביום ראשון 27.5 בצהריים.

הארוחה תוגש החל משעה 19:00. מחיר הארוחה: 130 שקל לסועד.

תפריט חג שבועות 2012

בופה: מגוון לחמים / חמאה צהובה / מטבל עלי גפן בשמן זית / מבחר גבינות / חצילים כבושים / בצל ביין / בטטה בסילאן / לביבות קישוא / בצל ירוק בפרמז'ן / מבחר ירקות טריים / 

מנות עיקריות לבחירה אישית ממטבחו של השף: קדירת דגים / מאפה פטריות / רביולי גבינת עיזים

קינוח בליווי יין קינוח מוסקטו

עוגת גבינה

מחיר: 130 שקל לסועד

יש להזמין מקום מראש

03-5184668

כתובת: יפת 30.

 

מסעדת הדגים בנמל עין גב: ארוחת חג לבנה עם מנות גבינה ודגים מיוחדות

מסעדת הדגים הותיקה בקיבוץ עין גב בניצוחו של שף עוזי בן, מזמינה לארוחת חג לבנה עם מנות גבינה ודגים מיוחדות.

מסעדת הדגים בנמל עין גב, נמצאת לחופה המזרחי של ימת הכנרת, צופה להרים סביב, אל נוף הגליל ומורדות הגולן וממוקמת על המזח בנמל, ממש על קו המים ומאופיינת באווירה קסומה ושלווה. לסועדים אפשרות לצפות בדייגים המנוסים של עין גב חוזרים עם שללם בספינות המצוידות ברשתות דייג גדולות כשברקע רחש הגלים.

שף המסעדה עוזי בן מציע תפריט חלבי עשיר ומזמין ליהנות בערב החג ממנות גבינה ודגים מגוונות, ביום שבת, 26 במאי בין השעות 17:00-20:00.amnon21512

בין מנות הפתיחה:

מגוון גבינות משובחות: לבנה, שמיר עשבי תיבול ושום, פתיתי בולגרית בבצל סגול ועלי פטרוזיליה, כדורי גבינת עיזים בציפוי דגנים\פיצוחים, חטיפי גבינה מטוגנת ועוד.

ריבות תוצרת המקום העשויות מחומרים טבעיים בלבד: חציל, גזר גמדי, שרי אוכמניות ובצל.

בר לחמים עשיר: לחם דגנים מלא, סוגי פוקצ'ות וג'בטות, לחמניות ביס, מאפי גבינות, מאפי עלי תרד ספרדי במעטפת בצק עלים ועוד.

בין המנות העיקריות:

פילה אמנון ברוטב לימונים מיובשים ועשבי תיבול, סלמון נורבגי בגרידת לימון ותימין ואצבעות פילה יאורן בציפוי פריך.

לקינוח:

בלינצ'ס גבינה, עוגת גבינה פירורים, פלטות אבטיח בולגרית ועוד.

ארוחת החג תתקיים ביום שבת, 26 במאי בין השעות 17:00-20:00

מחיר לארוחה- 120 שקל למבוגר ו- 40 שקל לילד (עד גיל 11).

התפריט יוגש במזנון חופשי.

שעות פתיחת המסעדה:

בימים א'- ה' ושבת בין השעות: 11:30-21:00

ימי שישי- בין השעות: 11:30-22:00

מידע נוסף והזמנות- מסעדת הדגים בנמל עין גב- 04-6658136

www.eingev.co.il

 

מסעדת קינג ג'ורג' ראשל"צ- ציור למזכרת מאומן קריקטוריסט.

מסעדת קינג ג'ורג' ראשל"צ ואולם האירועים קינג ג'ורג' מציעים דיל לשבועות: ארוחה זוגית ב-100 שקל ובונוס למשפחות המגיעות עם הילדים – קריקטוריסט מומחה אשר יעבור בין שולחנות המסעדה ויצייר את מי שיחפוץ מבין הילדים.

הארוחה כוללת:

מנה ראשונה אחת לבחירה

• שיפודי חלומי: גבינת חלומי מצופה בפרורי

• סלט עלים גדול

• פטריות פורטובלו עם גבינת עזים על מצה רוטב עגבניות ובוטנים

• קנלוני ממולה ב-4 גבינות (ריקוטה, צאן, פרמז'ן ופתה) ברוטב רוזה.

שתי מנות עיקריות מתוך המבחר של הפסטות על בסיס שמנת

שתי כוסות יין

ולקינוח – קרם ברולה עם סוכר דמררה שרוף.

• הקריקטוריסט יהיה ביום חג עצמו 27.5.12

• ארוחה זוגית ניתן להזמין גם בערב החג וגם ביום החג.

סחרוב 22, ראשון לציון

טל' להזמנות מקום במסעדה - 052-7278080

צילום: עומר שביט