חלב הרים טהור – חלב עמיד מרמת הגולן

מחלבות רמת הגולן המחלבה הותיקה והמובילה, מכריזה על השקת מותג חדש בשוק החלב: "חלב הרים טהור". "חלב הרים טהור" – הנו חלב הנחלב מפרות רמת הגולן ונחשב לחלב מזין וamid4712עשיר יותר מחלב רגיל ועובר תהליך UHT (חלב עמיד) תוך שמירה על הערכים התזונתיים


לדברי יוסי נקש, יו"ר מחלבות רמת הגולן: "לקראת המהלך השיווקי ביצענו מספר צעדים משמעותיים שכללו תהליך של תכנון אסטרטגי, מיתוג מחדש ורכישת מכונת מילוי חדשה מהמתקדמות בעולם".

שולי שגב, מנכ"ל מחלבות רמת הגולן: "במדינות אירופה כ-70 אחוז משוק החלב מתבסס על החלב העמיד. בצרפת עומד אחוז השימוש על 95.5 אחוז, בספרד- 95.7 אחוז, באיטליה על 49.8 אחוז, בגרמניה על 66.1 אחוז וממשלת בריטניה שמה לעצמה למטרה להגיע ל-90% שימוש בחלב עמיד עד- 2020, ע"מ לתרום לאיכות הסביבה". "אין סיבה שבמדינה חמה כמו בישראל, המספרים לא יהיו דומים." מוסיף שגב, "שוק החלב העמיד, בעזרתנו, ובעזרת העובדה שמעתה יהיה נגיש ונוח יותר לצרכן, עתיד לעבור מהפך בימים אלה ולהציג אלטרנטיבה. משוק רדום אנו מתכננים, כבר בתוך שנתיים, להכפיל את כמות הצריכה לכ- 28 מיליון ליטר בשנה".

{loadposition google03}

"ניתן גם לומר", מוסיף יוסי נקש, מנכ"ל מחלבות רמת הגולן, "כי השוק הישראלי, צמא לשחקן חדש בתחום שנשלט ע"י 3 השחקניות המרכזיות ואנו רואים זאת גם מצד הקמעונאים והרשתות שמקבלים אותנו בזרועות פתוחות על כל המשתמע מכך".
במסגרת המהלך ביצעה המחלבה גם מיתוג מחדש ותשקיע בהחדרת המותג כ-15 מיליון שקל.

התפיסה של חלב עמיד בישראל עד היום, הייתה של מוצר המיועד לתקופות חרום. למזווה. את מיצוב זה, מתכוונים במחלבות רמת הגולן לשנות.

חלב הרים טהור הינו 100 אחוז טבעי וללא חומר משמר (למעט חלב עמיד 1  שומן שבו אין חומר משמר אך מוסיפים לו וויטמינים בהתאם להנחיות משרד הבריאות). המדובר בחלב הנחלב מפרות רמת הגולן, הנהנות ממים זכים , מזון עשיר ומאוזן, אקלים ייחודי ואוויר הרים צלול האופייני לאזור רמת הגולן. החלב מגיע למחלבה היישר מרפתות רמת הגולן כשהוא טרי ונארז ללא מגע יד אדם. חלב הרים טהור, נארז בעזרת מכונת מילוי חדשה השומרת על טעמו הטבעי של חלב ההרים, במערכת סטרילית, לאחר תהליך UHT – תהליך בו החלב עובר עיקור תוך שמירה על הערכים התזונתיים. התוצאה – חלב עמיד בעל טעם טבעי לגמרי.

במבחני טעימה שערכה החברה, עלה כי רוב האוכלוסיה אינה מבדילה בין חלב הרים טהור מצונן לבין חלב רגיל (במובהקות של 95 אחוז) ואף מבחני העדפה עיוורים הראו שאין העדפה מובהקת בין סוגי החלב.

טעמו של החלב משתבח כאמור, כשהוא מצונן, עם זאת, הטיפול הטרמי מאפשר את עמידותו של החלב ללא צורך בקירור או חומרים משמרים תוך שמירה על טעמו וערכיו התזונתיים והיותו עשיר בויטמינים ובמינרליים. למעשה, לחלב הרים טהור חיי מדף ארוכים של למעלה מ-135 יום והדבר נותן לנו את החופש לבחור מתי והיכן להשתמש בחלב גם בלי להיות תלוי בלוגיסטיקה מורכבת ובשטחי קירור יקרים בבית ובעסק, כך שנהנה מזמינות ונוחות מרבית.

חלב הרים טהור גם מציג מהפכה בתחומו, ומציע אריזה חדשנית, איכותית ומעוצבת ובמיוחד, לראשונה, מכילה האריזה פקק, המאפשר מזיגה קלה, נוחה ומושלמת.

מחלבות רמת הגולן תשווק את חלב הרים טהור ברשתות השיווק השונות כמו: רשת מגה, רמי לוי, ויקטורי ועוד, כמו כן ניתן להשיגו בחנויות הקמעונאיות ובחנויות הנוחות ברחבי הארץ, ביניהם גם רשתות YELLOW ו- SO GOOD.
סדרת חלב הרים טהור כוללת: 1 ליטר 3 אחוז, 1 ליטר 1 אחוז, במחיר של 8.5 שקל וכן 500 מ"ל 3% ו- 500 מ"ל במחיר של 5-6 שקל.

מחלבות רמת הגולן, צפויים לעלות בימים אלה בקמפיין פרסומי רחב בפריסה ארצית בשלטי חוצות, קד"ם וברדיו".

מחלבות רמת הגולן הוקמה ב1984 החברה מייצרת מוצרי חלב עמיד תחת המותג "מחלבות רמת הגולן", ומותגים פרטיים. המוצרים הבולטים אשר מייצרת החברה הינם סוגי חלב עמיד באריזות שונות, שוקו ומוצרי שמנת עמידה. החל משנת 2009 החברה נמצאת בבעלות של 4 קיבוצים בגליל וברמת הגולן (אורטל, גדות עין זיוון ושמיר) ואיש העסקים והשר לשעבר רפי איתן, המחזיקים כל אחד בכ-20 אחוז. מפעל הייצור של המחלבה ממוקם בקצרין ומעסיק כ- 35 עובדים.

במהלך 2011 בצעה המחלבה השקעות גדולות ברכישת ציוד וטכנולוגיה במטרה לפתח מוצרי UHT בעלי ערך מוסף לשוק הישראלי ,בשנה הקרובה עומדת החברה להשיק מס' מוצרים חדשים תוך שימוש ביתרונות הייחודיים לגולן ולטכנולוגיית UHT.
ב-2012 החלה מחלבות רמת הגולן בייצור חלב הרים טהור, חלב המופק מפרות הגולן הנהנות מאקלים ייחודי , אוויר צח , מזון מאוזן ומי מעיינות זכים ,לתנאים מעולים אלה אין אח ורע בישראל , המוצר ייחודי למחלבה בזכות מקומה הגיאוגרפי , חלב הרים משווק בעולם כחלב פרמיום ובארץ ישווק באריזות קומביפיט חדשניות .

צילום סטודיו דן אלכסנדר

{loadposition google02}