מרק בשר ושעועית לבנה

חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא מציעה מתכון להכנת מרק בשר ושעועית לבנה. מרק עשיר שכל מנה מהווה ארוחה שלמה בפני עצמה עם חלבונים, פחמימות ורכבות וסיבים תזונתיים.

מרק בשר ושעועית לבנה צילום shutterstock
מרק בשר ושעועית לבנה צילום shutterstock

מצרכים ל-4 מנות

שמן זית- כף

500 גרם פילה מדומה (מס' 6) חתוך לקוביות בינוניות

200 גרם שעועית לבנה יבשה

2 גזרים

2 בצלים קצוצים

3 גבעולי סלרי

4 עגבניות מגורדות

5 שיני שום קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

תיבול

פפריקה מתוקה- כף שטוחה

פפריקה חריפה- כפית

כמון- כפית

פלפל שחור- כפית

מלח- כפית

מים- 5 כוסות

קישוט

 פטרוזיליה/ כוסברה (לא חובה)

אופן הכנה

להשרות את השעועית הלבנה לילה לפני עם מים וכפית סודה לבישול

קוצצים את הבצל והשום, חותכים את הגזר והסלרי לקוביות/פרוסות ומגרדים את העגבניות

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר וסוגרים אותו מכל הכיוונים, מוציאים לקערה נפרדת.

מוסיפים לאותו סיר את הבצל הקצוץ, השום והגזר ומבשלים כ 5 דקות תוך כדי ערבוב

מוסיפים לסיר את התבלינים, העגבניות ורסק העגבניות ומערבבים

מסננים את השעועית ושוטפים היטב ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים.

מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים.

טועמים ומתקנים תיבול, במידה וצריך מוסיפים עוד מים.

המרק מוכן כאשר השעועית והבשר רכים.

ניתן לפזר מעל המרק עלי כוסברה/פטרוזיליה