לצד מאכלים כמו בשר וירקות, ישראלים מאוד אוהבים לאכול דגים. זה לא מפתיע לאור העובדה שישראל היא מדינת חוף, ואנחנו נהנים מעשרה חודשים של קיץ פחות או יותר
אז יש לנו אפשרות לבלות בים לא מעט. מה עוד שעם השנים אנחנו מגלים יותר ויותר את היתרונות הבריאותיים בצריכת דגים.

כמו שכל אחד מאיתנו אשר אי פעם עמד מול מקרר הדגים בסופר או בחנות יודע, אחת הדילמות הקשות בבחירת דגים היא, איזה דג לבחור וכיצד לבשל אותו. מן הסתם הדילמה הראשונה היא האם לבחור דג טרי או קפוא. מרביתנו נעדיף לבחור דגים טריים מעצם העובדה שהם הרבה יותר איכותיים, אף על פי שהם גם יותר יקרים. אחרי שנתגבר על הדילמה הזאת, נותרנו עם הדילמות האחרות כאמור, איזה סוג דג לבחור וכיצד לבשל אותו.

לשמחתנו אנחנו יכולים למצוא בשני המקרים אופציות מגוונות, החל מהיצע רחב של דגים מסוגים שונים, וכלה בכך שאנחנו יכולים ליהנות היום מאפשרויות רבות לבישולם. לשמחתנו, יש מספיק ספרי אוכל, בלוגים ואתרים, וכמובן תוכניות אוכל שמספקות לנו תשובות מגוונות בהקשר זה.

לפני שנענה על שתי השאלות הנ"ל, חשוב לומר, כשאנחנו ניגשים לקנות דגים, מומלץ לקנות אותם במקום שאנחנו מכירים, סומכים עליו, נכון יותר לקנות אותם בשוק או בחנויות דגים שנמצאות ליד נמלים ומקומות אחרים איתם עובדים דייגים. כך אנחנו יכולים להיות בטוחים שמדובר בדגים טריים.

כיצד בוחרים דג טרי
התשובה לשאלה זו מתחלקת לשני חלקים. החלק הראשון יתייחס לשאלה, כיצד אנחנו יודעים שמדובר בדג טרי והחלק השני יתייחס לשאלה אילו נקודות ישפיעו על השאלה באיזה דג לבחור.

אנחנו יכולים לדעת אם דג טרי על פי מספר מאפיינים, ראשית, שהזימים שלו אדומים ולא חומים, העיניים שלו בולטות ולא שקועות, הבשר צריך להיות קשיח וגמיש, כך שלא יישאר שקע במידה ונלחץ עליו, הוא צריך להיות נטול ריח, וכאמור, לפי מידת האמון שאנחנו יכולים להעניק למקום. יש מקומות שמצהירים שהם מוכרים דגים טריים, ואנחנו יכולים לסמוך עליהם במאה אחוזים שזה אכן כך.

מה ישפיע על הבחירה שלנו
מלבד המאפיינים שתיארנו, שהם מאפיינים כללים שמשפיעים על בחירת דג טרי, הרי שיש עוד מספר נקודות שישפיעו עלינו אם לבחור דג כזה או אחר.

למשל, כמות העצמות שיש בדג ומשך זמן הניקוי שלו. הכל שאלה, עד כמה אנחנו רוצים להשקיע בכך וכמה זמן יש לנו. מן הסתם, אם אנחנו מגישים דג לילדים, נרצה שהוא יהיה נטול עצמות לגמרי.

יש גם שאלה כיצד אנחנו רוצים לבשל את הדג, בטיגון עמוק או רגיל, האם אנחנו רוצים לשלב אותו במרק או להגיש אותו כמו שהוא, עם רוטב יין או רוטב שמנת, כל דג יש לו מאפיינים אחרים.