אין כמעט מטבח צפון אפריקני בו הקוסקוס אינו הבסיס לתבשילים. אם זה הטביחות הטריפולטאיות או התבשילים המרוקאיים - הקוסקוס תמיד נמצא שם כבסיס למנהcoscos6415

בספר הקוסקוס שורת מתכונים מהם מסורתיים ומהם שנאספו עם השנים. "הם כתובים בשפה ברורה ומפורטת, מורכבים מחומרים זמינים ומלווים בתצלומים מרהיבים מהאוסף הפרטי שלי ושל בעלי. כל שעליכם לעשות הוא להכין מנה אהובה מהמטבח האישי שלכם ולהגישה כתוספת לקוסקוס, והרי לכם ארוחה מושלמת, עשירה, מזינה וטעימה שדרכה תוכלו להתחבר לשורשים שלכם באשר הם", מסבירה סרור. 

לצד מתכוני קוסקוס ליומיום בספר יש כמה וכמה רעיונות לגיוון:
קוסקוס נטול גלוטן: קוסקוס אורז וקוסקוס מקמח תירס
קוסקוס שהופך קוסמופוליטי: קוסקוס ״מוקפץ״ בסגנון סיני, קוסקוס ״אָלְפְרֵדוֹ״ ואפילו קוסקוס סושי
קוסקוס מיוחד לחגי ישראל: קוסקוס עם טְנְזִיָה לראש השנה, קוסקוס לסעוד מפסקת, קוסקוס עם פירות יבשים לט"ו בשבט אפילו קוסקוס מצות כשר לפסח
קוסקוס מתוק: ״קוסקוסחלב", שטרודל קוסקוס, קוסקוס עם פירות טריים, "קדאיף" קוסקוס וחלבָה, "כנאפה" קוסקוס 

חנה סרור מגשימה חלום ומוציאה ספר בישול בניחוח ילדות לצד מטעמים מרחבי העולם וממטבחה הפרטי. בין המאכלים משובצים פתגמים עסיסיים בשפה המרוקאית, המתאימים לכל מצב וזמן, וסיפורים מחיי
הקהילה המעשירים את הידע על תרבות יהדות מרוקו.

את המנות הכינה חנה (וצלמה יחד עם בעלה).

196 עמודים
89 שקלים