הקינוח הוא חלק בלתי נפרד מכל ארוחה. לא משנה כמה מנות יהיו על השולחן, תמיד משאירים מקום למנה האחרונה. קשה לחדש בתחום הקינוחים, כיוון שמדובר על אחד מתחומי הבישול עם הכי הרבה מתכונים וסדנאותorenkin9113

אורן דגן כפיר בחר בתחום החמקמק הזה לספר החדש שלו והוא מצליח לצאת מהבנליות של הקינוחים הסטנדרטיים ומציג כמאה מתכונים שהמאפיין העיקרי שלהם הוא שמעבר לעובדה שהם טעימים, הם גם מאוד יפים ועושים רושם רב על צלחת ההגשה. 

בהקדמה לספר כותב דגן כפיר: "החוויה הנפלאה ביותר בהכנת קינוחים היא הפעלה מקסימלית של חמשת החושים בו זמנית: אנו מתרשמים ממראה המנה, שואפים את הניחוחות העולים ממנה, חשים דרך המגע בה את הטקטורות המגוונות, שומעים את צלילי ההתפצחות של מרקמים קרנציים וכמובן מרגישים בכל נגיסה את השכבות המענגות של הטעם".

הספר חוצה תרבויות וארצות וכך ניתן למצוא בו טירמיסו איטלקי, בקלאווה צנובר ופיסטוק ים תיכונית, עוגת גבינה ועוגיות אוריאו אמריקנית ועוד קינוחים מכל רחבי העולם כמו עוגת מיסיסיפי בשחור לבן, פאי דלעת דבשי, גלידה פרסית עם עוגיות פיסטוק או קסטה בלונדיז מושחתת. 

הספר כולל מספר פרקים: בסיס (שכולל את המתכונים הבסיסיים כמו קרמים וכו'), קלאסיקות, פטיפורים וקינוחים אישיים, שוקולד, קפואים ושמנת וגבינות.

למרות הנושא שטופל לא פעם, יש בספר מתכונים מעניינים. כיום עוסק דגן כפיר בקידום תחום האפיה ללא גלוטן, תחום שאינו מוזכר בספר.

חגיגה של קינוחים

אורן דגן כפיר

171 עמודים

118 שקל

פן / ידיעות ספרים