שלום מחרובסקי, מייסדה ובעליה של מסעדת מול ים, משיק את "סיפודפדיה", מדריך קולינרי מקיף על דגים ופירות ים, ראשון מסוגו בעולםseafood5612a

חלקה הראשון של הסיפודפדיה היא אנציקלופדיה מצולמת המכילה מידע מפורט ואנקדוטות על פירות ים ודגים ממינים שונים – מיובאים ומקומיים, כמו גם תמונות מרהיבות של יצורי הים. החלק הראשון מחולק ל-4 פרקים ומוגש ב-7 שפות שונות: דגים, צדפות, רכיכות ובעלי שריון, שמול ים עושה בהן שימוש יומי.


חלקו השני של המדריך מורכב ממתכונים שגובשו משחר הקמתה של מול ים ועד היום, עליהם חתום השף יורם ניצן. המנות המוצגות מוגשות גם בימים אלה במול ים. נוסף לצילומי הדגים ופירות הים, ה"סיפודפדיה" כוללת צילומים אותנטיים של רנג'יס בצרפת, השוק הגדול בעולם, במהלך יום פעילות עמוס; לה- האבר, הנמל המפורסם של צפון צרפת, וכן נמל הדיג של טרוויל. האתרים המצולמים מהווים את חלק מהמחוזות בעולם שמול ים מייבאת מהם את סחורתה.



המסורת הקולינרית של "מול ים" מחויבת מזה 17 שנה למספר אלמנטים: דגים, פירות ים, חיתוך, ציר, טמפרטורה. הערכים של מול ים מתכתבים עם שורה של מסעדות עילית הממוקמות לאורך חופי הים בעולם, בסן פרנסיסקו, בוסטון, ניו יורק, ונציה, קנקל ועוד. מסורת קולינרית זו הוטמעה ב"סיפודפדיה" ומאפשרת לצרכני הדגים ותיירי האוכל להבין מה מקורותיה. הסיפודפדיה מכילה 250 עמודים, וגובשה תוך חשיבה וסטנדרטיים בינלאומיים. להפקתה גויס צוות ישראלי הפועל שנים רבות גם בשווקי חו"ל , על מנת להוציאה לאור בשפות שונות. 

שלום מחרובסקי, יזם בנשמתו ומומחה מוערך בתחום פירות ים ודגים, מסביר: "ה-"סיפודפדיה", הינה הגשמת חלום ומימוש חזון. מול ים פועלת בעולם המסעדנות כמעט שני עשורים ובתוך כך פיתחנו מיומנות ומקצוענות מיטבית בעולם הדיג. פעמים אינספור נתקלתי בסועדים, ישראלים ותיירים, שביקשו לשאול מה שם הדג המוגש להם בישראל, בשפת האם שלהם. מצאתי שיש חוסר בתחום ועל כן החלטתי ליזום הפקת אנציקלופדיה של עולם המים. יצרנו מדריך שלא קיים כהיקפו בעולם. כבר היום יש עניין רב בספר מצד הוצאות ספרים בינלאומיות ועם סיום שלב ההשקה בישראל נתקדם לכיוון השווקים הבינלאומיים".

מחרובסקי מוסיף: "לאורך זמן רב חיפשנו צילומי דגים באיכות ולא הצלחנו למצוא. קיימים צילומים ספורים, אקראיים של דגי מאכל, צילומים של דגי נוי וצילומים מרהיבים של נשיונל- ג'יאוגפיק המתרכזים בעיקר ביונקים ימיים. בכדי ליצור מדריך המכיל תמונות מרהיבות, פנינו לשגרירות צרפת בישראל ובעזרתה הצלחנו להכניס צוות צילום לשוק רנג'יס, שהוא שוק המזון הגדול בעולם"

הפקת הצילומים של הסיפודפדיה כללה צוות מקצועי של 6 אנשים שנשלח לצרפת. במהלך 7 ימי הצילום צולמו הדגים ופירות הים בבית הקירור של חברת "דלאס", החברה הגדולה ביותר בשוק יבוא הדגה, ומקיימת קשר עסקי וחברתי שוטף עם מסעדת מול-ים.
בצילומים השתתף גם צוות וידאו, שליווה את התהליך ויצר סרט דוקומנטרי אודות יצירת הספר.

הסיפודפדיה ניתנת לרכישה במסעדת מול ים או דרך אתר המסעדה:www.mulyam.com

בחנויות פודי'ס, בתי ספר לבישול, חנויות כלי בית מובחרות וכו'. (הרשימה המדויקת תתפרסם באתר מול ים)

מחיר הספר לצרכן: 300 שקל.

צוות ההוצאה לאור

על צוות הפקת הספר, בהובלת שלום מחרובסקי, נמנים:

דן אלכסנדר אמון על עיצוב הספר. מעצב ויזם, חי ועובד בתל אביב ובפריז. בעלים של משרד לעיצוב ומיתוג "דן אלכסנדר אנד קו" בתל אביב, בלגראד ובפריז. מתמחה באסטרטגיה, עיצוב ומיתוג בתחומים שונים, עבד עם מעצבים, שפים וחברות ברחבי העולם. עבודותיו זכו בפרסים רבים, והתפרסמו בספרות מקצועית, מגזינים שונים, ספרי עיצוב ואתרי אינטרנט מהמובילים בעולם. בעלים ושותף של הוצאת הספרים a point books המתמחה בתרבות וקולינאריה.

קליי מקלקלין צלם, חי ועובד בצרפת ובאיטליה, מתמחה בצילומי מזון גורמה, פרסם עשרות ספרים, עבודותיו התפרסמו במיטב המגזינים והספרים בעולם. לאתר: www.claypix.com

יאיר יוספי, אמון על עריכת הספר. שף ותיק ומוערך , עבד עם אריק קייזר, האופה המוביל בפריז, בהפקת ארבעה ספרי בישול. שותף בהוצאת הספרים a point books המתמחה בתרבות וקולינאריה.

אודות מסעדת מול ים

מסעדת מול ים הוקמה בשנת 1995 על ידי שלום מחרובסקי, מסעדן ויזם. מחרובסקי עוסק ביבוא מוצרי ים טריים מרחבי העולם ובאספקתם למסעדות וכן בייבוא יין ונחשב למוביל ולמקצוען בתחומו בישראל.

"מול ים" מתמחה במאכלי דגים ופרות ים אותם היא מייבאת באופן עצמאי בגלל היעדרם של חלק ממוצרי היוקרה הנדרשים מהשוק הישראלי. "מול ים" מייבאת לובסטרים מקנדה, אויסטרים מצרפת, לנגוסטינים מדנמרק,סרטנים ממדגסקר, צדפות מאיטליה ודגים מניו זילנד, ספרד ונורבגיה.
ל"מול ים", מרתף יין משוכלל המכיל כ-2000 יינות יוקרה מכל רחבי העולם.

מסעדת מול-ים, בהובלתו של שלום מחרובסקי ובניצוחו של שף יורם ניצן, הינה המוסד הקולינארי היחיד באזור הים התיכון שצורף בשנת 2003 למסדר,  Les grandes tables du monde תואר המציב אותה בין מאה וחמישים המסעדות הטובות בעולם, ומוענק למסעדות על ידי 150 שפים מהעולם כולו על בסיס ביטוי ערכי הגסטרונומיה העילית, וותק ארוך של עשייה מוכחת, תרבות היין, מסורת, מקצוענות ויצירתיות. מול ים זכתה בתואר זה זו השנה התשיעית ברציפות.

יורם ניצן, שף המסעדה, מחונן ויצירתי, מקפיד על איכות חומרי הגלם ומטפל בכבוד ובהבנה במוצרים הייחודיים המיובאים למסעדה. השילוב של חומרי גלם מהמעלה הראשונה ושף יצירתי המביא ל"מול ים" מסורת וידע של מיטב השפים בעולם אצלם התחנך ולמד, יוצר רמה קולינרית בפני עצמה והופך את "מול ים" לאחת המסעדות המוערכות והמשובחות בעולם. יורם ניצן מופקד על תפריט המסעדה מאז הקמתה. ניצן שסיים לימודיו בתדמור, החל את הקריירה הקולינארית שלו במסעדת "תפוח זהב", ומאז עבר השתלמויות אצל טובי השפים בעולם: מרק ווירה, ז'ואל רובישון מצרפת, דניאל בולו, אריק ריפרט מארה"ב, דון אלפונסו, גאלטיירו מארקזי מאיטליה, פראן אדריה מ"אל-בולי" ספרד. ניצן מחדש את תפריט המסעדה בקביעות ואחראי למספר מנות הנחשבות למובילות והחדשניות בישראל.

צילום: קליי מקלקלין